Wajah Baru Twitter | Belog Ohsem

Jom selongkar

Friday, October 8, 2010

Wajah Baru Twitter


Dah lama tak singgah sangkar burung biru aku. Tadi baru bukak. Hee. Masa tengah lepak kat ruang tamu sangkar, si burung biru ada bisik sesuatu di telinga aku.




Aku pun kelik la Try it Now tuh dan dibawaknya aku ke sangkar baru. Dia siap pesan kalau tak suka boleh blah tukar balik sangkar lama. Cemana ghopenyer sangkar baru tu? Meh la tengok:

Oh! Aku terus jatuh hati dengan sangkar baru sebab super senang nak moniter tweet yang ado. Setakat yang aku perasan menyenangkan aku ialah tab atas nuu. Ada tab @Mentions yang mana kita boleh tengok sapa yang mention pasal diri sendirik in just a second. Terbaik woh!

Secondly, ada jugak tab Retweets kalau-kalau u ols terlupa tang mana satu tweet yang aku buat tadik. Ada 3 option which is:
  1. Retweeted by others
  2. Retweeted by you
  3. Your tweets, retweeted
Kalau nak balik semula pada tweet yang latest boleh klik pada tab timeline. Semudah kunyah kacang cap Ngan Nyin kan? Ekceli banyak lagi kebagusan sangkar baru ni dan u ols boleh selongkar sendiri kat sini. Sila-sila. Jangan malu-malu.

Youtube burung biru pergi dating:



Semakin canggih!


6 comments:

nas said...

eh..takkan kieyu baru dapat / dapat hau kot..nas da 2 minggu lebih da dpt pro5 twitter baru..huk3


pakai tudung ala-ala tudung tin biskut:sekejap

tutup sekejap buka

Kie-yu said...

@nas
hiksss..
kan kie-yu dah mention dah lama tak bukak twitter
tu psl baru tau :p

Sylarius said...

Sempoi beb Twitter baru. Cun lak tue kn

=)

Faiz said...

dah try dah..hehe..tp kurg lyn twitter nie..hehe

p/s:thanks komen kt blog..setiap komen anda dihargai..=)
**HIT MY LATEST UPDATE HERE**

Azman Roslan said...

oh tidak!!!... aku takde twitter, heheh..

nurezzat said...

dah lame tak bukak twitter.. ntah2 dah mati pon burung biru saye tu..haha