'This girl killed herself after her dad posted this photo' - Worm yang Menyerang Facebook | Belog Ohsem

Jom selongkar

Monday, October 4, 2010

'This girl killed herself after her dad posted this photo' - Worm yang Menyerang Facebook


Aku nak sebarkan sesuatu hasil daripada blogwalking. Ada satu worm yang sedang bergiat aktif di fesbuk mungkin dihantar untuk mencuri maklumat peribadi pengguna. Bahaya woh!


Sumber: wqad.com


"This girl killed herself after her dad posted this..” is a kind of worm in facebook !

A nasty worm is currently attacking thousands of Facebook users just a few hours ago. The said worm that spreads through a Java exploit, forces a user to “like” a Facebook page, which then automatically spreads it through a user’s wall.

Thousands of walls now posts a page entitled “Shocking! This girl killed herself after her dad posted this photo.”

Techblogs warn that clicking the link enclosed spreads the worm further. Tell you friends who is in facebook too !

Be careful all facebook user, ignore but mark this This girl killed herself after her dad posted this photo


Artikel dipetik daripada jejaktrend.com. Kalau nampak ada link dengan tajuk This girl killed herself after her dad posted this photo tak payah kelik ye. Buat naya je nanti.

Sebelum ni aku pernah terkena satu link apa-ntah-nama, habis segala geng dalam friend list terjebak sama. Tak sampai sejam semua link tu dah tersebar. Tak pasal-pasal aku kena track dan delete satu-satu pada wall mereka. Hampeh.

Geli tengok ulat. Yucks!



9 comments:

wawa said...

skrang dh bnyak application yg guna syarat "like" dan "share on friends wall" sbelum leh view application 2..

secara jelas dh langgar hak asasi pengguna..

tngok bdak2 hacker dh pndai exploit benda ni..

Azman Roslan said...

nasib la aku tak addict sangat ngan facebook ni.. huhuh

belalang hijau said...

betul2 skrg nih ada ntah apa punya application nak view kene like and suggest friend utk like same...

ape2 ntah...

Zuewairy said...

mara bahaya..

Sylarius said...

berhati-hati sekarang ni bukan je takat di jalan raya, time-time online pun sama jugak kena hati-hati.

Nia said...

adoi,..bila tgk tajuk tu mmg ramai yg akan curious nak tahu kan. bahaya betul!

AngahSayang2314 said...

berhati2 di rumah blog hehehe

ardinihumaira said...

uiskkk... menakutkan betul tu.. tak jadila dni nak buka akaun fb. huu

nurezzat said...

tak suke klau macam tuh...selalu sgt sy terkena.. haaha.. (cengeng)