Lembu Di Larang Masuk | Belog Ohsem

Jom selongkar

Monday, October 11, 2010

Lembu Di Larang Masuk


Godeh-godeh album gambau geng kat fesbuk terjumpa satu penemuan yang buat aku tergelak besau. Serius gelak besar punyaaa...


Secara logiknya memang papan tanda ni tiada apa-apa yang mencurigakan. Tapi bila difikir-fikirkan apakah motif papan tanda yang ditepek dengan muka lembu tak bersalah itu di pacak di situ? Err... faham tak apa yang aku cuba nak sampaikan sekarang?

Aku dok imagine ada 2,3 ekor lembu tengah berdiri depan signboard tengah garu-garu kepala dan toleh kat geng sebelah sambil berkata: " Aiseh, kita tak boleh masuk la! Macam mana ni?????"





















Ok, tak kelakar.

Kihkihkih. Tapi aku tak tahan nak sambung gelak.


13 comments:

ardinihumaira said...

ngaaaaaaahaha.. tumpang gelak ngan kie-yu... memang pada dasarnya dia nak pesan kat tuan lembu tak kasi bawa masuk lembu kawasan tu. tapi, dia wat cemtu macam suh lembu baca sendiri lak kan :D sian kat lembu tengok gambar dia kat situ. ada tanda pangkah lak. mesti dia paham :D

L@n@ said...

yang, tapi macam mana pulak kalau lembu yg 2,3 ekor tu kaler badannya tak same cam yg dlm gambar tu ?... hihihi

honey amour said...

bagusnya kalau lembu2 tu pandai membaca...

Faiz said...

bkn tak tahan gelak dah..takut lembu tu je yg gelak..sbb le,bu tu pn pk..sape yang b*d*h nie...manusia ke lembu..haha..

tia said...

kihkih~
dorang ingt lembu bole baca ke ?
adoi!

Bro Framestone said...

maybe juga bermaksud...

sape rasenye lembu or otak lembu jangan gatai2 nk masuk sini

Regard,
BroFramestone Blog
@ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

Miey said...

Cam siot je signboard tue..xde keje..

Do you want lots of web traffic? Then you better read this!

hentakbelipat said...

kehkeh..gelak la jgk ..hehehe sape pulak nk bawak lembu2 masuk kat situ

epulafea said...

hoh semua tak faham teka-teki di sini ya. sila perhatikan betul-betul. sudah dapat cari? baiklah persoalannya mengapa nama lembu itu "rumah 4 tingkat"?

sila jelaskan.

LiFe KaMi said...

hehehe mcm mana agaknya lembu garu kepala...:)

Kie-yu said...

@epulafea
erk! tu watermark la bro
takde kena mengena dgn signboard lembu tu
hee :D

ard said...

post ni kelakar bile kau buat ayat last skali tu...
"ok, x kelakar"
aku dah gelak weih.. hahahaa

nurezzat said...

hahahaha siyes lawak giler.. boley pulak k.kie-yu imagine camtu sekali..
tp tgah heran nih? nape lembu dilarang masuk rumah 4 tingkat ? sebab tggi sgt kott..lembu besau..ti roboh R4T..hehe