Kisah Brother Love di Xfresh Radio | Belog Ohsem

Jom selongkar

Monday, October 4, 2010

Kisah Brother Love di Xfresh Radio


Suatu ketika di konti Xfresh.fm:

Watak
Nurul (makwe) N
brother love (penyelesai masalah) BL
Sham (pakwe)(bkn nama sebenar) S

BL : Assalamualaikum Nurul , brother love dengar Nurul ada masalah dgn bf Nurul yek..Masalah ape yg sebenarnye yek?

N : Macam ni bang, Nurul ada Bf tapi lately dia asek nak mengelak dari Nurul.
kua x mau ,call x mau..then kalo call asek marah2..nurul xtau apa salah nurul..

BL : Ok Nurul, brother love try call bf nurul k..

Tuuuttt TUuuutt....

S : Hello, nak cakap dengan sape?

BL : Hello, ni brother love dari XFM..Gf awk ada sms sy bgtau awk skrg makin
menjauhkan diri dari dia, call x mau , kua x mau..apa masalah sebenarnye yek?

S : Ohh..dia ada sms abg? ni kua radio la ni?

BL : Aah, dia ada sms sy la cerita masalah dia..apa masalah sebenarnye yek?

S : Ohh..bukan bang..takde ape masalah sebenarnya..mcm biasa laa..kitorang slalu kua tgk wayang, makan2..lama2 jd bosan la bang..itu je..sy takde masalah ape sebenarnye.

BL : oohh..itu saje..ok2..brother harap selesai la masalah korang ni elok2 yek..korang pn muda lagi..so brother akan sambungkan talian awk dgn dia so awk bleh bg kata2 utk pujuk dia..ok.?

S : ok bang...

Tuuuutt..TUuutt..

BL : Ok..skrg sudah on air

S : Ok..kepada shira..abg mintak maaf byk2 kalo abg ada buat silap

N : Haaaa!!! siapa shira? ni nurul..

S : Ehh..!! ni siapa? shira ke nurul???

N : ni Nurul bang..sape shira??

S : .......TUUUUTTuuuttttt (talian di putuskan..)

N : Siapa nurul bang..(teresak menangis...sobs..sobsss)

BL : Sabar nurul..jangan nangis yer...Sabar..Skrg nurul da tau dia main kayu tiga..so nurul cari kayu lain skrg..jgn tunggu dia lagi..

N : SOObss..Sobs..( menangis..) sape la nak kat Nurul bang..Nurul gemuk.. (nangis lagi..)

BL : ramai lagi nak kt nurul kt luar sana...bape berat Nurul..?

N : berat nurul 79kg bang..sape nak nurul bang..

BL : 79kg tu kira slim lagi tu...dah2 nurul jgn nangis k..

N : sob..sobsss...k..bye...

Sumber: fomat_perak@yahoogroups.com

Sumber: javlynabill.blogspot.com
Kan dah kantoi. Kihkihkih.


Terima kasih sudi komen. Singgah selalu sebab ada sesuatu untuk pengomen terbanyak.



11 comments:

gnesop.com said...

hahahah.. kantoi..
mmg patut ada masalah..:)

Ery Farieha said...

wakakaka

eh aku gelak plak
sian nurul tu
huhuhuh

Azman Roslan said...

hahah.. kantoi tengah on-air lagi tu..

Anastasia Ann said...

haha.. alolooooo kantoi~

eh eh rumah barulaaaaaaaaah :)

Kazaztan Team said...

alahaii..kahsian ye la...tp skrg2nye dpt tahu ada org lain...gile terkantoii on airr..satu m'sia tau

belalang hijau said...

mula2 igt ke betul paste balik ape yg berlaku di xfm...

huhuhu

ardinihumaira said...

dasar ah laki tu..
ghaser nak lempanagggggggggggggggggggggggggggggg je huhu sian nurul

Anonymous said...

ramai llaki y camtu..bla da ada y laen..mula buat hal..mcm2 kerenah dyer..bende y snang pon dorang anggap mcm ssh sgt ble kta y nak...

Weeda said...

ada jugak edisi lain kisah lelaki tu mengadu masalah pasal awek dia..pastu awek dia kutuk2 cakap laki tu takda duit..

princess_eryna said...

tuh laa problem org2 'comel' nih... sian depa kn??... mamat tuh pun kalo x suke ckp lerr terus terang... kan da kantoi...huhu

nurezzat said...

pesal lah mamat tuh? buat malu saje..hahaha..kantoii macam tu je ngah on-air.. mesti ramai org dgr..kihkih..