Penghargaan dari cik Anon | Belog Ohsem

Jom selongkar

Wednesday, October 6, 2010

Penghargaan dari cik Anon


Kalau sebut pasal anon mesti semua terbayang komen-komen yang pedas dan menyakitkan otak. Aku sendiri selalu baca rintihan blogger yang dihujani komen negatif dari mereka. Ada yang sampai tutup option anonymous di bahagian komen untuk mengelakkan perkara ini berlaku.


Selama setengah tahun blogging dengan R4T, ada juga aku terima komen sebegini yang kadangkala melumpuhkan semangat. Tapi sekejap je, lepas BW hilang semua sakit hati. Seronok baca belog u ols!

Eh, kelaut sudah. Ekceli aku nak kepoci pasal cik anon yang sudi mengucapkan terima kasih dengan salah satu entri yang ada di sini. Jarang sekali komen macam ini yang blogger dapat:


tme ksh byk2 sebb ad gak org yg post pasl bende ni,,akhirnye jmp gak artikel pasal ni,,tme ksh yg xterhingga,,da penat cri kt metro,, - anonymous September 24, 2010 9:43 PM


Seronokkan kalau baca komen membina macam ni? Bukan nak pujian melambung ke langit cukuplah sekadar ucapan terima kasih. Kalau tak mampu juga doakanlah semoga blog tersebut terus berkembang. Jika ada yang merunsingkan bukan tak boleh nak suarakan tapi barlah dengan penuh hemah. Tak susah kan?

Orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa.




13 comments:

Azman Roslan said...

tak semua anon tu jahat, heheh..

Weeda said...

biasa anon yang jahat tu dia ada akaun, ada blog tapi guna anon utk kutuk orang..

betul tu kie-yu..org berbudi kita berbahasa..kan kan~

Kancilbiru said...

betul..tak semua anon tu jahat...

- zuriey - said...

siapa kah anon tersebut.. rasa ni tempalte baru u kan

L@n@ said...

kalau kite dapat pujian cenggini.. bertmbah semangat nak berblog..

Kie-yu said...

@- zuriey -
yup dear..
template baru
hee :D

Anastasia Ann said...

a'aaa anon bukan semestinya jahat, maybe some takde blog. bukan semua internet surfers ini ada blog kan.

ardinihumaira said...

:) anon tu kan memang ada yang baik tapi masalahnya banyak sangat salah guna nama anon sampai kita sakit hati ngan pengguna anon ni


hehe... btw, post2 kie-yu memang besh! :D

aliesha kirana said...

anon pn manusia gak..ade baik ada jahat..heheeheh.... kalau yg guna anon tp ckp dgn baik semua org leh terima.. ni guna anon utk kutuk2 tak tentu pasal tu yg hangin tu..hehehehe

anisalya said...

tu la...tak semua anon tu berniat serong kan?

Ciklinn said...

rasa seronokkannak berblog kalu camni kan..

Sylarius said...

Ganjil anon ni. Jarang nak jumpa yang berbudi bahasa.

hehe

nurezzat said...

haha, bgus btol anon ni.. ekceli, dlu sblum sy ade blog pon slalu jgak blogwalk blog org... sy sperti anon ni jugak..hahaha (budak perasan)