Double chin VS Double cheese burger | Belog Ohsem

Jom selongkar

Tuesday, October 19, 2010

Double chin VS Double cheese burger


Aku dalam dilema. Walaupun hari sabtu lepas misi kata BMI aku cun tapi ada satu perkara yang mengganggu fikiran. Ekceli ganggu mata juga bila dok menghadap cermin. Lalu aku jerit di fesbuk gini:


"Sape ada petua nak hilangkan dabel chin? Kalau soh aku hilangkan dabel cheese beger aku geti la" luahan hati gadis dalam dilema.hee.

Tak lama lepas tu dapat komen seketul dua. Jawapan yang dibagi semua buat aku sengih macam kerang busuk depan lappy. Nak tau apa petua yang aku dapat?

1. Kata kawan sekolah aku yang punya nama sama tapi lain jantina..
>> Senaman.
Cukup ringkas,padat,pedas berapi. Dia memang tau aku pesen 'rajin' bersenam.

2. Kawan wanita dari sekolah rendah sampai sekarang tapi tak sama usia. Budak lompat PTS..
>> Mintak siput sedut tolong sedut lemak.
Terlebih bijak budak ni. Bila aku mintak dia tolong sedut kan pandai pulak jawab "hui. I tak sanggup nyah!"

3. Blood kekanda merangkap geng pantang-jumpa-mesti-nak-bertekak..
>> Gosok pakai kertas pasir takpun pegi grind jek kat woksyop
Ewah ewah. Ingat dagu aku ni projek kemahiran hidup ke hapa?


Lain-lain jawapan tak masuk akal malas aku nak type. Boleh botak kepala kalau fikir mana datang idea tu. Udahla hapdate pakai kibod kecik je ni. Lenguh jari ahkak.

p/s: Entri takdok gambau no 2.


Sent from my mobile device.


10 comments:

ardinihumaira said...

dni pon tahu hilangkan dabel cis bege.. masuk mulut dni dan dia menyorok dalam perut lalu hilang ;p

Weeda said...

dini: pastu perut pulak jadi double..hahahaha

aren said...

kah kah.. sipot sedut boleh sedot lemak eh. baru tau.haha

Mr PenyuBiru said...

cuba try pi mekdi tanya camne nak hilang double chin.maybe diorang tau kut sebab dabel cis bege pun diorang tau nak hilangkan.hehe

Nia said...

akak pernah dengar tentang slimming lotion yg utk muka. mungkin boleh try ke? tapi, akak tgk muka Kie Yu comel aje..tak pyh risau sgt la psl tu ya.

P/S : akak sihat dah, esok kena kerja dah..huhu

hentakbelipat said...

kau x cube jentik2 ringan dagu kau? mane tau kot jentik bleh kurus dagu

Anastasia Ann said...

waaaaaaaaaaah dah berjaya update onmobile yeeeeer.. haha.. samalah kita gila malas nak upload lama sangat.

mamam jer double cheese tu banyak, bagi chin tu jangan double da biar triple plak. ekekekeke

tengkorakemas said...

buat je senaman muka hehe

p/s:ni kira live blogging lagila kan?bestnya..:)

gnesop.com said...

wah.. tulis entry panjang ni guna HP? mmg hebat,,
Sop kalau guna HP, setakat separuh entry ni blom mungkin mampu :)

soalan yg entry ni tanya x der idea nak jawab yer .. huhuh

nurezzat said...

ingatkan ape lah keyboard kecik, upenye keypad hp.. haha... rajin bebenor type nye...