5 Pasal Saya Bila Ber-broadband | Belog Ohsem

Jom selongkar

Monday, October 25, 2010

5 Pasal Saya Bila Ber-broadband


Pagi-pagi ambik mood untuk mengharungi hari Isnin dengan menjawab
tag dari cik Dni. Ape lagi? Moh le kite.. Eh..kejap. kejap. Aku nak tukar tajuk sket sebab kat rumah ni nan ado broadband. 5 Pasal Saya Bila Ber-Streamyx. Boleh gitu? Hee.


  1. Wajib jengah gmail & yahoo mail. Mana tahu dapat offer login fesbuk dapat sejuta ke, tawaran berlakon dengan Farid Kamil ke, jemputan kawen u ols dari notification fesbuk ke atau ke ke yang sewaktu dengannya. Hee. Balas-balas email mana yang patut dan tengok cerita best dari email group FOMAT PERAK.

  2. Singgah sekejap melawat encik fesbuk. Err..takde maknanya sekejap. Kengkadang tu kalau dah jumpa geng bergosip mau berjam-jam menempek kat wall tu. Hee. Tak lupa juga kepoci sana-sini tengok gosip terbaru u ols. Dulu galak gak melayan game tapi sekarang tidak lagi. Ada pekdahnya aku belogwalkingkong sahaja dari membuang masa dan kudrat main game yang tah ke mana hala tuju.

  3. Kalau extra rajin pergi pulak tengok-tengok sangkar burung aku. Entah hidup ke idak si burung biru aku tu. Dah lama tak melawat. Doakan jelah kesihatan beliau yek. Hee. Orang tengah busy marketing. Kelas gitu!

  4. Melompat sekejap ke online paper. Baca news terkini lagi sensasi mana tahu dapat idea buat modal blogging. Hee. Site yang selalu aku kelik-kelik ialah mStar, myMetro, Berita Harian. Kat sana macam-macam cerita panas, sejuk, suam-suam kuku ada woh!

  5. Last but not least sesi bertapa di belog kesayangan. Perah otak untuk entri baru, buat draft kalau ada mood. Jengah sekejap belog lagi satu dan update kalau ada mood jugak. Dah seminggu tak update sana. Hee. Kemudian baru go through bloglist Terbaik!, Klien VIP R4T, Mesti Singgah dan gadget BW kat sini. Aku pindahkan gadget tu sebab nk kurangkan loading time.

Itulah rutin seharian bila dah on miss lappy di rumah atau encik pc di pejabat. Selalunya aku habiskan dalam 3 jam untuk online. Kat office lepas siap semua kerja baru aku online, itu pasal susah nak nampak batang idung aku pagi-pagi buta. Mintak mahaplah kalau terskip entri early bird korang yek. Hihi.

Udah buat tag kena babitkan 5 blogger lain jugak. Dan mereka yang bertuah ialah. Jeng..jeng..jeng..
  1. cik Nadia
  2. encik Ard
  3. cik Angah
  4. encik kaizen shinobi
  5. encik Ayeem
Dan tak lupa juga u ols yang rajin nak jawab tag. Silalah, buat macam rumah sendiri. Hee.

Selamat menjawab! Eceh, macam wish kat budak sekolah tengah exam pulak.

<< NANG kalau suka! Tqvm :)



9 comments:

joegrimjow said...

ehem2
kena kemas2 skit
baru hantaran nanti jadi mahal
lalala

nadia said...

kieyu, =)
tq utk tag yg sngt berguna ini! =)
hehehe..
harus bt.. dan will do soon ya..

Fara Dee Dilah said...

streamyx ngn bb mne lg best ek?

fairus said...

Ok2.. Faham

Ayeem Jemain said...

thanks! :D

ard said...

ok. akan dibuat nanti ^^

kaizen shinobi said...

okeh desk tuh lebih kurang macam desk aq jeh~ ngeh3...

kalau tetiba rajin maybe buat kot? hehe sebab tak pandai sangat wat tagged2 post nih~ wahaa!

tengs for the tag~ ngeh3 (o.O)y

gnesop.com said...

sop pun lebih kurang dgn Kie-yu..
awal pgi baca paper online..
tgk emel..
pas tu lawat blog..
FB dgn Twitter jarang buka... huhuhu

tengkorakemas said...

hehe elok sgtlah kie-yu install ni

www.digsby.com/

tryla