Kinder Joy with Surprise | Belog Ohsem

Jom selongkar

Tuesday, October 5, 2010

Kinder Joy with Surprise


Bentuk bulat macam telur tapi bukan telur. Boleh terbelah dua macam durian tapi bukan durian. Warna oren macam buah oren tapi bukan buah oren. Hee. Macam pening je aku nak menerangkan macam mana ghope nya coklat comel ni.


Selalunya kalau pergi jalan kekanda mesti dengan tiba-tiba meluru masuk ke stesen minyak dan keluar pergi kedai. Bukan nak isi minyak tapi nak beli coklat dan jajan buat kunyah-kunyah dalam kereta. Dan dalam banyak-banyak yang dibeli mesti ada sesuatu untuk awek
comel dia. *akulah tu. hee* Sebab itu aku sayang berjuta lemon sama kekanda.

Salah satu coklat-mesti-beli ialah Kinder Bueno Joy with Surprise yang harganya lebih kurang RM3.50 kalau beli kat kedai stesen minyak. Tempat lain mungkin lain harga. Walaupun coklat ni kecik tetapi aku sangat suka sebab ada surprise dan sangat comel!

Sebelah ada isi coklat dua butir dengan lautan white choc dan sebelah lagi ada mainan pasang-pasang yang boleh dibuat koleksi. Minggu lepas aku dapat sebijik dan mainannya macam dalam gambar atas nuu. Nama dia Kinder Rider dan dia boleh pusing laju bila kena angin dari kipas. Kalau mak naik hangin dia takkan pusing ye. Itu kes lain.

Sumber: ronpaulforums.com

Seronok tengok makhluk asing ni berpusing. Aku letak sebelah miss lappy sebagai alat senaman. Eh, aku serius ni. Setiap 20 minit aku akan alihkan pandangan dari skrin dan tengok benda alah tu sekejap. Kalau mengadap skrin terlalu lama kan boleh rosakkan mata. Dapat release tension pun ye jugak.

Kecil-kecil cili padi.




17 comments:

ardinihumaira said...

memang comel :D hehe.. penuh dengan keceriaan ^__^ suka kinder bueno. lazattt nyummmmmmmmm... ehem3.. nak peras ugut kie-yu. bak sni! hehe

L@n@ said...

wah!! .. coklat .. 3x senyuman 3x ciuman .. anak akak panggil coklat nih coklat telur .. hihi

tengkorakemas said...

tak pernah makan lagi sebab tengok kecik je haha tapi ada mainan sekali mcm best je :D

Anastasia Ann said...

mami mami minta duit, minta seringgit nak beli coklet.. haha! waaaaaah cedap!

Kazaztan Team said...

anak2 suka..mak ye tak mampu nak beli smpi 2-3...ehehhehe

Azman Roslan said...

mahalnya.. padahal kecik je.. hahah.. gurau je, aku tak pernah beli pun benda tu.. sebab takde orang nak belikan.. huhu

AngahSayang2314 said...

betul tue.. sesekali kita kena alihkan gak pandangan kita dari PC kan????

aliesha kirana said...

AK ske kinder bueno! heheeheh.. tp xpenah beli yg tu..hihihi... cm mahal sgt jer utk coklat tu..bek beli kinder bueno biase..eheheh....

kaizen shinobi said...

ngeh3.... btul jugak tuh, boleh menyebabkan kerabunan mata yang melampau2 hahahahaha

Amni said...

kat stesen minyak memang semua barang pon mahal.. hoho...

Anna said...

Kinder joy..anak suka..ummi ngan ayah pun suka gak..Hari2 mesti beli.

nuriz said...

anak sedara sy suka coklat ni heheh

gnesop.com said...

Azfar dan Azwar suka juga benda nih.. tp jarang beli sbb mahal..
huhuhu..

Mr PenyuBiru said...

nanti dah ade anak,tentu kamu berdua akan berebut nanti.hehe

Weeda said...

weeda suka kinder bueno yang panjang tu..

princess_eryna said...

akak tgk bende tuh bulat.. dlm ade cekelat ngan mainan...akak dok pk beso mane mainan tuh???...hehehee.... mcm x best je...hehe... tuh psl akak x pernah beli...

syuE said...

sedap tak?