Statistik Orang Hilang / Jumpa Seluruh Malaysia [PDRM] | Belog Ohsem

Jom selongkar

Thursday, October 14, 2010

Statistik Orang Hilang / Jumpa Seluruh Malaysia [PDRM]


Keyword menarik hari ini yang menempek di carta Nuffnang ialah '
jadual dan graf statistik kes culik di malaysia' Bila gugel sendirik nak tengok apa yang keluar inilah hasilnya:

Entri dalam archive May 2010 yang duduk kat bawah sekali tapi di page pertama. Ok lah tu! hee. Ekceli dalam bulan May lepas aku tak cerita apa-apa pun yang berkaitan dengan keyword ni. Jadi aku pun buat sikit research untuk u ols memandangkan ada yang mencari maklumat ini.

Kalau type sendiri keyword itu atau keyword lain seperti 'Satistik Kes Culik', 'Kes Culik' atau pun 'Bilangan Kes Culik' memang tak kan dapat hasilnya. Keluar semua yang merepek-repek jadi aku cuba nasib menjenguk ke laman web abang polis. Jom tengok hasil penemuan aku:


Ini adalah Statistik Orang Hilang / Jumpa Seluruh Malaysia oleh PDRM. untuk 3 tahun terkini (2007, 2008, 2009 dan Jan - Mei 2010) Mungkin data ini termasuk orang yang diculik, hilang dalam keadaan berbeza seperti lemas dalam sungai atau sesat dalam hutan. Kalau nak kepastian u ols boleh dapatkan cerita sebenar daripada mereka melalui page ini. Klik link untuk alamat, no telefon dan email PDRM.

Sapa pulak yang baca blog aku sampai nak cari statistik bagai ni? Aku hagak mesti students yang kena buat assignment sebab sekarang kan dah nak final. Baru nak siapkan ke cik adik? Hee. Gurau je hoh!

Good luck untuk u ols yang tengah sakan test sekarang ni. Dni? Test dah habis belum?


<< NANG kalau suka! Tqvm :)


9 comments:

AngahSayang2314 said...

memang banyak sekarang nie kan???baru2 nie kat tul umah angah pun ada org lekat budak hilang

gnesop.com said...

sbb kest kanak2 hilang ramai skrg nih.. tu yg dok cari maklumat atau apa..
tetapi jika melibatkan statistik, mungkin buat kajian atau laporan :)

Sylarius said...

Bagus jugak kalau buat entri tentang info ni. hujung sem mesti trafik mencanak sebab ramai budak nak siapkan assignment.

haha =p

Redbloodsnow said...

uiiiii ramai gak eh

Weeda said...

kie-yuuu...tahniah2 kie-yu menang consolation prize yg contest redmummmy tu...tahniah tau...wahh kagums dengan kie-yu..

ardinihumaira said...

hehe... hujung dec ni exam, dear ;p


p/s: tenet dni meroyan sakan semalam... sobss

Mr PenyuBiru said...

jumlah yg jupe dgn yg tak jupe sama banyak.huhu takutnya.

ken said...

banyaknya orang hilang =/

nurezzat said...

ramai betol orang kne culik/hilang..
meh nak tambah lagik sorang.. bia sy culik k.kie-yu plak..hehe