7 Things You Really Don't Need To Take A Photo Of | Belog Ohsem

Jom selongkar

Thursday, October 14, 2010

7 Things You Really Don't Need To Take A Photo Of


Cik Alexa bagi cadangan kat aku untuk hendap site ni. Ouh! Its Awesome. Yang tak awesome nya ialah cubaan untuk translate tajuk ke Bahasa Melayu ada sikit kegagalan.

7 Things You Really Don't Need To Take A Photo Of

Kepala hotak aku habaq:
7 Perkara Yang Tak Perlu Untuk Di Ambil Gambar?

Google translate punya kerja:
7 Hal yang Benar-benar Tidak Perlu Untuk Take A Photo Dari?
Err..yang mana satu lagi betul gamaknya? Kesimpulan yang aku boleh buat jangan percaya pada Google translate 100% kerana kepala hotak sendiri mungkin lagi logik. (Walaupun nampak macam tak betul je ayat yang aku translate tu) Jadi sekarang mari layan comic strip yang macam best dari theoatmeal.com ni. Serius best!


Sumber : theoatmeal.com

Dalam tujuh yang disenaraikan 6 tu memang masuk akal tapi yang no 3 which is scenery aku tak faham kenapa dikatakan tak patut ambil gambar. Ada sesapa boleh explain? Hee. Dan yang pasti macam terkena pada batang hidung sendiri bila baca dialog komik ni. Semua aku pernah buat!

Pedas woh! Bak Vanilla Coke sebotol.


<< NANG kalau suka! Tqvm :)



11 comments:

ardinihumaira said...

alamak.. bak air kat dni 30 botol... pedas gak ni.. kita minum secara berjemaah jom :) tutup muka dengan pinggan. hehehe...


nape eyyy dia cakap scenery tak patut.. dni yang no 2,3 tu selalu aje ;p

Kancilbiru said...

habis dia nak suh amik gambaq apa? kata blogger...semua gambaq kena la ambik...hehehe

Weeda said...

betul sangat la nak2 yang makanan ngen gambar dalam toilet tu..haha

chenta said...

gambar kat bar ngan gambar kissing tu mmg patutla tak ambil...tp yg lain tu, npe plak tak boleh??

Redbloodsnow said...

hehe...a'ah dear.
google translate nih bukan ler leh harap sgt. kdg² lari dr maksud asal :D

mummy nana said...

loh loh. kalu gtu kemere tu jual. tak yah tgkap ape2 pics pun ler cgitu. haha. google translate is not translating the truth. :P

si dia said...

lolll..hahaha

nn said...

tak kan nak letak gambar sendiri je kot. hhuhu. suka amek gambar food sebenarnya. :D

MR. MIND said...

jgn share gmbr peribadi....

soffya cik bulan said...

hu...semua pnh buat nihh...adoii panas giler3.hakhak

nurezzat said...

haha, terkena batang idung sy jugak.. cepat2 ! bak vanilla coke.. eh, taknak..tu favourite k.kie-yu.. bak abc.. panas nih.. haha.. translate google tak paham.. tp, translate k.kie-yu, sy paham..