Video Malaikat Satu Penipuan | Belog Ohsem

Jom selongkar

Saturday, October 2, 2010

Video Malaikat Satu Penipuan


Kes ni dah lama jadi tapi baru harini teringat nak update. Sudah nyanyuk ke hapa aku ni? Kesian.


Ekceli entri aku tentang Video Kemunculan Malaikat Di atas Kaabah mendapat liputan meluas 1 Malaysia juga ke negara jiran (Singapura dan Indonesia). *perasan kejap* Dah ramai yang baca atau lebih tepat lagi tengok video tu sebab aku tak tulis banyak pada entri tersebut. Dalam banyak-banyak yang tengok ada satu Hamba Allah dari Singapura menegur aku tentang video tersebut.

Masa Hamba Allah tersebut komen aku masih guna intensedebate, jadi lepas guna semula comment box blogspot habis semua komen hilang. Nasib baik aku tak delete e-mail yang depa hantar ni. Eh, dah baca belum? Kalau belum pergi kelik gambar tu cepat. Nanti tak faham pulak cerita aku.

Cara Hamba Allah ni komen seperti aku percaya bulat-bulat video karut tersebut. Ekceli, bersama-sama video itu aku ada kopipes komen negatif dan positif dari orang ramai yang tengok video tu. Tujuan aku post video tersebut bukan suruh readers R4T percaya tapi fikir-fikirkan.


Meh baca berita lengkap dari Harian Metro dan ulasan dari blogger Penyubiru mengenai isu ini. Kelik link biru kat atas nuu. Harap ianya dapat menjernihkan keadaan. *macam teruk nau je bunyi*

Yang baik jadikan teladan ye kawan-kawan.


6 comments:

ardinihumaira said...

ha ah kie-yu.. memang penipuan sebab dni ada baca kat blog kakchik tentang ni. susah gak kan orang manipulasikan benda ni... kita ingatkan betul. huhu...

aliesha kirana said...

mmg menipu..heeheh.. AK pn ade publish tentang penipuan tu..heeeeeeeeee~~~

Fakhrur Razi berkata said...

Kalau dia nk mahu bangat jumpa Malaikat,
tunggu saja kita disoal dalam kubur nnti dong.

Faiz said...

nak buat mcm mana..mmg ada org yg cemburu dengan agama kita..mcm2 penipuan mereka lakukan..

Nabiel said...

tau dh menipu tuh~
igt sng2 jek boleh nmpk malaikat ke?huhuhu..
dorang nie pntg jmpe bnda pelik sket..

nurezzat said...

first2 tgok pon dah tak percaya.. tah ape ape.. dah agak video tu mmg buatan..saje nk menyesatkan umat islam...