Johorean Bloggers Itu Aku | Belog Ohsem

Jom selongkar

Wednesday, October 13, 2010

Johorean Bloggers Itu Aku


Hati riang gumbira lalala. Tadi log in fesbuk dapat notification komen dari Brader Kong. Sape Brader Kong? Alahhh orang kuat
Geng Blogger tu lah u ols! Haa, dia ajak aku join satu group ala-ala Geng Blogger.

Tak nampak? Sila kelik la kasik benda alah tu besau sikit. Itu adalah capture dari profil aku di Johorean Bloggers. Kelas gitu! Dah berapa lama wujud aku tak pasti sebab aku baru dapat invitation hari ini. Lepas ni bolehlah kepoh-kepoh dengan geng sekampung kan? Hee.

Ekceli fungsinya sama je dengan GB tapi yang membezakannya ialah latar belakang ahli. Masa hendap kat wall Brader Kong tadi aku nampak ramai geng blogger yang request site untuk negeri masing-masing. Dan ini status terkini beliau:

Geng Blogga : ari pertama experiment selangor bloggers, 97 user registered, 121 blog ping, 2847 pembacaan blog...yg tu tak sure..keke...tenkiu all 20 hours ago


Heh! Aku hagak beliau memang nak buat untuk semua negeri di Malaysia lah tu. Kan? Kan? Mungkin lepas ni turn negeri u ols pulak. Sabau yek! Oh ye, kepada Johorean Bloggers yang belum register silalah berbuat demikian cepat-cepat kat sini:

Johorean Bloggers

Sumber : thesubtlefotos.wordpress.com

Cayalah bro!



17 comments:

zool said...

gile per.. sampai semua negeri nak buat..

Kie-yu said...

@zool
hee. bgus lah gitu
perkembangan yg baik..

Anonymous said...

aku rasa lagi elok kekalkan gengblogger. seluruh malaysia, tak payah ikut negeri. cam xbest plak. lgpun org yg buat tuh sama je pun. rg yg sama.

Kie-yu said...

@Anonymous
mungkin ada baik buruknya yg tersendiri
sme2lah kita manfaatkan nye :)

Faiz said...

link utk selangorian blogger xde ke..huhu

gnesop.com said...

wah.. web ping entry ikut negeri pun ada?
ngapa tak global?
masing2 punya objektif tersendiri kan :)

LiFe KaMi said...

kenapa tak buat malaysia blogger.. kan lebih molek sehati sejiwa...:)

ardinihumaira said...

wahh... kalau ada yang kelantan punya beat gak ni dear ;D

IN said...

cayalah :D

princess_eryna said...

kalo x silap akak la kan...MomBloggersPlanet pun guna kaedah yg same.... but bukan utk ping laa... just for 'hometown' laa... then, dia akan classify kan kite mengikut hometown memasing...

Amir Said said...

dah bagitau admin GB, lepas ni buat Terengganu plak. hehe

anyway, ping blog kt ozbloggers.com pun best jgk.

Zulfahmi Abidin said...

jgn bagi dye buat semua negeri.bia kite johorean n selangorean jer dpt kelebihan nie.nati boleh la blagak dgn diorang.hehehe..

Hasrol Nizam said...

nak perak lak lepas ni. :D

Pendapat anda?
Apa khabar wahai pelakon-pelakon dunia..macam mana dengan skrip kehidupan hari ini?

nurezzat said...

semua negeri nak buat camni.. go on..

AyuE SurihanyOt said...

kedah mana kedah??

Affan Ruslan said...

aku dah join. mak aku org johor, blh lah kan? hahaha!

Affan Ruslan said...

Silap letak link