McDonald's® GCB yang Sedap | Belog Ohsem

Jom selongkar

Friday, July 23, 2010

McDonald's® GCB yang Sedap


Kikiki. Entri makan-makan lagi untuk minggu ini. Memang sah gedempol la aku nampak gayanya.

Ehem..ehem.. Seperti yang u ols sedia maklum ada menu baru di restoran makanan segera kesayangan ramai yang agak kontroversi ini.

GCB ada di sini.

Burger baru ini dinamakan sebagai GCB bin McD. Dia punya rasa pehhh..sedap woh! Lain dari yang lain sebab rasanya memang kena dengan selera rakyat Malaysia. Ceh, memandai je aku.

Apa bahan yang membuatkan CGB ni sedap tahap gaban? Semuanya adalah kerana faktor - 3G!

1. Grilled Whole Chicken Tight (no tulang temulang, lembut gila dan rasa ala-ala satay. Ikut tekak akula)

2. Gorgeous Iceberg Lettuce (crunchy dan segar bugar)

3. Glorious Char-grilled Sauce (terbaik punya sos! creamy yaw..)

Aku berkesempatan makan GCB hasil tajaan dari kekanda ketika berada di KL Rabu lalu. We ols makan dekat McD 2 tingkat sebelah Petaling Street nuu. Aku tak taulah kalau McD tempat lain macam mana. Biasanya lain tempat lain pesen rasanya even satu company ye tak?

Aku makan ala-carte je sebab kekanda sudah ambil set cheese burger. Nampak macam kesiankan tapi ini memang sudah jadi adat resam we ols bila makan luar. Air biar 1 gelas / cup dan side order / fries pun 1 je. Kalau rembat 2 set maknanya ke tong sampah la salah satu set tersebut.

Sebijik GCB untuk ala-carte adalah RM8.00 & kalau 1 set dalam RM11.90 tak silap aku (w/o tax). Ala tak lebih RM15 pun, jangan risau. Aku dok imagine burger ni ala-ala saiz prosperity burger (PB) rupanya teet! jangkaan aku salah, saiznya comel sikit dari PB. Yang penting sudah masuk perut pasti kenyang. Hee.

Sapa-sapa yang belum rasa tu cuba ngap sekali, gerenti mesti cari lagi punya. Aku ni pun tengah plan nak ajak kekanda try GCB made in Johor pulak. Cepat weh sebab si GCB ni limited time je ado.



Sempena keluaran menu baru ini, McD ada buat contest yang cambest untuk disertai. Nak tahu lebih lanjut sila picit link laju-laju. Mana tahu dapat menang $$$ banyak boleh kongsi sesama.

Kenyang perut suka hati! Sudah rasa? Amacam..komen la.

Blog Pilihan Hari Ini

Entri Sample Frozen Food Percuma! : "sop nak semua boleh? bagus la Kie-yu, balik KL terus bg kuih free.. i like" - Sop


11 comments:

ardinihumaira said...

nyummm nyummm... Kie-yu, dni lom try lagi yang ni. menyelerakan.. dni dah lama tak makan burger. mungkin ini satu petanda dni kena beli burger ini :D

Ery Farieha said...

kecik ek?
mcm x puas je makan
ekekeke

Sharinginfoz said...

suka fries

Salmia said...

salam kie-yu,

nmpak mcm sedap jugak
tp lum ada kesempatan nak rasa.

AngahSayang2314 said...

sedap sangat ke kie-yu angah pun tak kesempatan nak makan ermm tengok esok ke??

Kancilbiru said...

adehh tangkap leleh....ramai cakap best. camna nih?? nak kena pegi makan la eh...hehehe

Mr PenyuBiru said...

ingatkan PB tu PenyuBiru. hehe..

bestkan burger GCB tu. tapi malah aa nak join contest tu sebab kena isi maklumat detail termasuk no ic.

Peri PiA said...

yum3,bgs juge kan order ala carte disamping kurang kalori ;)

air gas boleh refill

soffya cik bulan said...

setuju dgn peri pia, sebab kami selalu dating kt mcd...hehehehe

sop said...

ni kie-yu join kontes ker?
good luck

Ismail Noh said...

nak join gak kontest, tapi dapat gcb yang tak best..tak jadi lah..haha