Daftar Facebook Kena Bayar | Belog Ohsem

Jom selongkar

Wednesday, July 14, 2010

Daftar Facebook Kena Bayar


Semalam masa nak log-in Facebook dapat RM100 ada terperasan 'sesuatu' yang menarik. Tapi sebelum tu izinkan hamba menarik perhatian u ols tentang isu register Facebook kena bayar. Ekceli hal ini sudah kecoh dari awal tahun lagi dan mendapat banyak kecaman dari pelbagai pihak.

Imej dari sini.

Banyak blog yang menentang isu ini dan tak cukup dengan itu penumbuhan group Facebook juga tumbuh bak cendawan lepas hujan. Ini pula satu contoh forum dari kalangan orang-orang sayang duit yang turut tak bersetuju dengan hal tersebut. Hebat betul aura Facebook ni rupanya. Pada aku kalau kena bayar apa susah, tak payah register. Lagipun sekarang kan sudah ada millatfacebook. Tak gitu?

Ok..ok. Merepek pula jadinya. Takmoh cerita banyak lagipun cerita ini sudah hampir basi. Ekceli nak tunjukkan u ols satu penemuan agak kelakar yang aku baru jumpa semalam. Mungkin ada yang dah lama tahu tapi aku yakin ramai lagi belum perasan. Meh cekidout:

Klik kasi gedabak

Nampak? Setiap kali aku baca statement Its free (and always will be) tu automatik aku tergelak kecil. Takut juga si Mark Zuckerberg tu kena boikot sebab kalau betul-betul jadi boleh jatuh miskin woh beliau. Hee. Memandai je aku.

Sedikit fakta mengenai mamat ni :
(sumber-Wikipedia)

Imej dari sini.

Nama : Mark Elliot Zuckerberg
Tarikh lahir : 14 May 1984 - Muda lagi woh!
Tempat lahir : White Plains, New York, USA
Warganegara : Amerika Syarikat
Bangsa : Yahudi
Agama : Tiada (Atheism)
Status : Pelajar Harvard College (berhenti)
Pekerjaan : Co-founder, CEO & Presiden untuk Facebook
Pencapaian : Billioner termuda di dunia dengan nilai harta US$4 bilion hasil 20% saham dari Facebook.

Renung-renungkan dan selamat beramal.


16 comments:

velasrizal said...

klo bebayor aku xnk pakai dah..

EMILY Penganti Pamela Anderson Di Baywatch ?

Nia said...

bangsa Yahudi?
banyak betul kepandaian diaorg ni kan?
kita pun sepatutnya cuba untuk jadi macam tu (tapi dari segi kepandaian aje la..huhu)

Anonymous said...

xzlogic la berbayar
nie makan ad pown dah berbilion2 dpt..
nak cas apa lagi tamak mana manusia nie?

sbgai anomys ak nak kutuk ko! sebab anomys kena lak kutuk

bn:Pah blog sam[pah! apa yg 4 tgkt ye!! xpde poen tinmgklat! bangkay ;aja aiok!!

*huhuhu teruja sgt kutk habis typo huhu malo ye!!

Kie-yu said...

@Anonymous
hehe..macey anon!
pestime ni dpt anon kt R4T
sile..sile kutuk
eksaited beno nmpknye smpai typo yek
mlgnye aku xphm la
xtau nk gelak ke nk emo
heee :D

princess_eryna said...

@Kie-yu

abai kan jerrr....

hans said...

hurm..ada juga dengar tapi dah dibatalkan dah idea tu
haha

perondajaketbiru74 said...

salam...tq dtg blog gua....pasal tips tu i bkn tau sgt pun just nak sharing jer...jgn lp sharing yours k,,,,

SyerAgh said...

xde duit. nak mkan pun x cukup, nak byar dia. aisyhh

Mr PenyuBiru said...

semalam baca kat mana ntah,ade sorang mamat claim facebook tu dia yg buat.

KID LEARNS TO FLY™ said...

ceh igt anon camner td hahaha

oke berbalik kpd isu kita..facebook pun delet pom xleh haha..tu pun deactivate..nak activate balik boleh..haha..xkan la nak suruh bayar

ardinihumaira said...

heisyyyy.. uduh pangai anon ni... dasar anon uduh oangai, habis rosak bangsa anon. padahal ado ajo anon yang baek hati. tapi spisis anon lalat nak kena tebas dengan kuali panas terus nama anon jadi busuk macam bangkai. boikot anon.. ciiiit



p/s: dni tak ado FB sebab dengar cerita yahudi ada agenda untuk FB. huhu

kaizen shinobi said...

pehal anon tuh? something jeh~ hahaha

pehal lak bayar? kan login facebook dapat rm100? wahahhaha

Nina Nurziana said...

log in fesbuk dpt 100.. hahahhaaa

Jen Archer said...

Hi. I came across your blog and wanted to offer you to be listed on our giveaway blog network: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). Thanks, Mike

belalang hijau said...

tue la ritu mmg heboh pasal isu nih...
tp klu kene bayar,tobat fb terus jatuh ranking...
kuikuikui...

nas said...

chitt..yahudi upenyer...cm siot!!!
da la ateis...huhu