Facebook-ing Cara Baru | Belog Ohsem

Jom selongkar

Sunday, July 4, 2010

Facebook-ing Cara Baru


Gambar dikebas dari sini

1. Hari - hari menghadap Facebook tapi sudah capai tahap kebosanan tertinggi?
2. Mata sudah rabak dok tenung monitor kecik kemetot lappy / pc?
3. Akibatnya bulan ini terpaksa beli lens yang power lebih 200?
4. Atau terpaksa tempah cermin mata baru?
5. blablablabla..

Aku ada satu cadangan-agak-bernas nak bagi kepada anda yang sudah bosan Facebooking menggunakan lappy / pc masing-masing. Malas cakap banyak meh cekidout gambar di bawah:

Amacam? Ada bran? Untuk kanak-kanak bawah 12 tahun sila dapatkan bantuan orang dewasa - kakak, abang, makcik jiran sebelah jika mahu melakukan projek ini. Jangan lupa minta izin dengan mak ayah dulu kalau tak nak punggung berbirat kena sebat. Hee.

Ekceli idea ini datangnya dari ayah aku sendiri. Dia punya rabun tahap apa ntah sampai kena guna tiwi gedabak as a monitor. Gambar di atas ini bukan ayah aku yang tengah pakai tetapi adik aku yang turut sama terjangkit dengan ayahnya. Padahal beliau tidaklah rabun ataupun mengalami masalah penglihatan. Kejadian aneh ini sangat sesuai dengan pepatah melayu 'Bapak borek anak rintik'.


Adakah ini salah satu kesan daripada terlebih ilmu dalam bidang IT ataupun pe'el saje nak cari nahas rosakkan tiwi lalu terpaksa berkorban tak beli baju raya baru sebab bajet sudah lari membeli tiwi baru? Fikir-fikirkan dan selamat beramal ;)

pstt..nak tahu tak? Ayah aku pun layan Farmville. Tinggi tu level dia.


29 comments:

iemaZAIMAH said...

comeyh sokmo facebooking lgu tu ho..AHAHAHAH!

ni terjangkit ngan mber2 pantai timur kt uniten..AHAHAH!

farysa said...

ish
npe farysa xphm ni

Lt. fDanialz said...

haha ayah ko pon maen farmville

gabanMorka said...

TMnet sekarang tgh pasang kable fibre optik gantikan cooper kable, n projek tbaru ialah HSBB (Hi Speed BroadBand) di mana salah satu feature ialah tb internet di tv (ada specific confuguration nye la)

sop said...

ari tu layan TV online guna TV rumah cara yg sama sbb x puas tgk kat laptop.. (masa tu citer nur kasih), sbb kdg terlepas blk kerja lewat, tgk online..
tp utk FB, blog, blog lagi guna TV.. skrg ni ada PC LCD 21", dah x layan laptop sgt kat rumah..

Nana Eddy said...

huk huk. Takle besau lagi ke? kecik sgt tu...

kenwooi said...

facebook can be pathetic at times.. and i dont play their games =P

Mohd Adziim said...

ayah celik IT ni best jgk.

hellioz said...

gile kentang
besar gaban
gyahahahahha~

ardinihumaira said...

hik3... dni pon pernah wat cemtu.. tapi dah kena sound ngan abah ;p lalalala padan mukadni hehe

Aujinz said...

owhh..

jap lagi nak kuar la gie beli TV LCD..

berapa paling best?

32 ke 40?..huhuhu

@yuE said...

haha...gila rare bapak u...

Epul Azimi said...

wah2,hebat nye,besar gedabak lah,ade tv lcd tapi tak bran nk pakai sebab takut abah marah........ehehe

Dakjaat™ said...

rabun punya pasal.. :D haha! bagus2.. :D

Lyana Hisham said...

haha gle betul buat lagu nih ;p

Weeda said...

wahh..camna nak buat tu

Nabiel said...

hahaha~
puas ati tgk tuh klu dpt kt lcd~!miahahha
nk try la nti..tbeliak bji mate tgk blog kang~

Faiz said...

gara2 teknologi..gara2 fb..haha...

p/s: nnt lau mng kte kongsi..haha..thanks komen kt blog..
Hit My Latest Update

Luth Textile said...

ermmm nak gak tivi mcm tu.. meh 1

mummynana said...

wooooo ader gak my fren edit pic shoot (photographer) dgn lcd besau... lg feel mehh.... nhahahaha

fazRul said...

hak3..mmg terbek wokk..;)

tp uma kiter tB lampu minyak tanah jer..takde tmpt nk cucuk wayar..huk2

Hasrol Nizam said...

amboi..camne nak tgk wordl cup klu camni..hehe

-aTie- said...

hehehe gile gempaq wat cam nie..pueh hatie sesangat dpt monitor gedabak cam tu :)

Khaizarien @ atie Blog

Emora Valeria said...

ahaha!terbaik cadangan itu!

Faiz said...

ada entri khas untuk komentator..

http://tuudia.blogspot.com/2010/07/top-komentator-no4-blog-rumah-4-tingkat.html

KaiZeN SHiNoBi said...

men game nih best nih...

sory r... tv kat ruang tamu aq lebih tua dari aq, jenama panasonic... hahahaha

xde lubang2 nak cucuk kabel2 nih... ngehahaha

almaklum, umur tv aq 25 tahun... ngehahaha

meowwmania said...

wahh canggih seh ayah dia, kite pon baru reti pesbuk nih..farmville pon xtau menatang apa huhu

princess_eryna said...

bagus betul laaa....

Nia said...

huhu,..saya tak bran. mengamuk en.suami kalau TV flat screennya diconvertkan

Peranakan Jatuh?