Punca Blog Tak Dapat Buffered Earning Nuffnang | Belog Ohsem

Jom selongkar

Friday, December 10, 2010

Punca Blog Tak Dapat Buffered Earning Nuffnang


Ekceli dah lama nak buat entri mengenai BE ni. Aku dapat cerita pun dari blogger lain dan dah minta izin dari beliau untuk kongsikan dengan u ols. Terima kasih tuan belog Cinta Hatiku Sampai Ke Syurga.

Sumber : brucewagner.wordpress.com

Sebelum tu, nak tau satu cerita sadis tak? Pagi ini aku cekidout dashboard Nuffnang dan tengok BE aku semua dah turun ke ME. Sepanjang 2 tahun kapel dengan Nuffnang hari ini dalam sejarah aku NAN ADO langsung BE.

.......................................................................................................................
Iklan sekejap:


belogmj

MJ nak jumpa u ols di sini :)
.......................................................................................................................


Hahaha. Padan muka aku. Ini semua gara-gara aku tersangkut seminggu tak update bulan lepas. Dua kali aku buat perangai gitu. Masa raya pun seminggu berhabuk R4T ni.

Ok, mari kembali ke pangkal jalan. Jemput kelik surat cinta Nuffnang tu kalau nak dapat ilmu berkoyan-koyan tentang BE kesayangan u ols yek. Ini adalah balasan kepada tiket yang dihantar oleh sedara Tn. Punya. Dan secara amnya beliau merumuskan bahawa ada 5 perkara yang membuatkan belog u ols hilang pertimbangan dari pengiklan:

  1. Blog mengandungi semua video dari Youtube

  2. Blog Pornografi

  3. Kandungan blog berunsur cetak rompak (mp3, video dan download filem)

  4. Kandungan blog berunsur politik (parti kerajaan & pembangkang)

  5. Mengandungi isu-isu sensetif seperti perkauman dan unsur-unsur benci membenci

Memetik kata-kata nasihat Tn.Punya:
"Jadi kesimpulannya kalau korang nak impikan kempen buffered earning singgah diblog korang sila jauhi 5 perkara diatas didalam blog masing-masing"

Renung-renungkan dan selamat beramal.


35 comments:

sw33tdarling.com said...

kalau blog bisnes... lajuuu jer BE tuu

ardinihumaira said...

blog dni kalo tuka jadi blogspot laju dapat BE.. tuka domain balik slow betul :'(

Lizzie Yasmin said...

baru tahu ciri2 tarik balik BE tue.. nasib baik masih hidup BE tue walaupun dari byk tinggal sikit.. hope yang sikit tue tahan lar lama lagi...

Faiz said...

sedih nye bile BE hilang meninggalkan kita...

mummynana said...

kdg2 kandungan blog pun tak kene ngan taste advertiser. jadik susah nk lekat BE tu. takpe. rezeki ade tu. tbh2 blogger yg dah lama berkecimpung. dun wory be epi k!

dak eina said...

oh ye ke...bru eina tahu... :)

Jieda said...

rasanya 4 perkara tu cam takde dalam blog akak cuma perkara yang mula2 tu je.Itupun jarang sangat ada.Patutlah BE dah susah nak melekat.

hans said...

owh
macam tu rupa2nya

P/S : Blog Gua Kena Tegur Oleh Blogger! Gua Cuak!

Lina said...

ohhh begitu citenya tp rsnya xde kene mengena jg dgn 5 perkara tu...mungkin belum rezeki kot

eiela said...

oh macam tuh rupanya..tak pernah hntar tiket pun.

Latest Entri :
1)Contest Erti Cinta
2)Subhanallah,,Allah Maha Besar

kaizen shinobi said...

setakat nih kelima2 tuh terkawal lagi r... uhoh!

Amirrah Zawani said...

kebetulan pulak.. baru post pasal BE.. hehe!! tambah lagi satu ilmu kat sni :)

Tihara said...

salam, nice blog :)

blog akk ada youtube..dan2x buang semua..tp BE dah lama pergi..tsk

Belalang Hijau said...

macam tue ke kie-yu?
bagus skali info ini...
thanks kie-yu!

SyUhAdA said...

nape tak leh ltak video youtube?

ptut la dh 2 bln x dpt BE...

huhu~

tq kie-yu~

Azman Roslan said...

ooo.. macam tu..

Weeda said...

ehh...blog weeda ada pornography...habis la camni..wakaka..lariksss...

munna said...

wah.. bagusnya info ni..

LyNn'Azlina said...

tq info bermakna ni...baru ku tahu

Tn.Punya said...

tq bagi link dekat blog aku.. sebar2kan info ni kepada rakan2 semua.. anggap BE yg dapat tu sebagai bonus untuk kita.. yg penting nikmat berblog tak hilang dalam jiwa kita.

FasiHaH SupiaN said...

Ok, ini penting. Terima kasih! :)

DefarhanoVII a.k.a BoyPJ said...

maksudnya segala post2 lama kita yang berkaitan ngan mp3,video download mesti kene dlete la yerk....

huhuhu..sadisnye

ASaDa RyutaRo said...

ooo... kalau ade video youtube pun leh hilang BE rupanya.. isk.. isk..

xing said...

hey there. thanks for sharing. very informative. =)

Marya Hana . said...

ouh mcm tu rupenye.. ;)
tenx sbb berkongsi info..

FeeQ said...

kasihan

gnesop.com said...

dulu blog sop tak sangkut BE apabila kerap copy artikel dari akhbar.. dan sangkut dgn keyword lucah.. kebetulan ada entry pasal 3gp lucah. lepas tu terus delete entry tersebut.. elakkan entry boleh melekatkan keyword di atas..

lepas beberapa lama dok maintain entry, baru la sangkut blk skrg BE..

soffya cik bulan said...

pia radsa xde entry cenggitu..tp skrg BE tknk lekat dah kat blog...huh sedih sob sob

saya said...

mak ai... yeke... saya baru lagi. nak letak klip dalam entri pun tengah belajar-belajar lagi. haha...

hans said...

entry den ada video dari youtube kadang2
owh
patutlah xdapat
biarlah

P/S : Apabila Si Gila Bertemu Si 'Gila'! Hans Conan Menyiasat!

princess_eryna said...

ok.. akan dijauhkan...hehee

Lyana MK said...

wah!! lum ade rezeki merasa BE lagi ;)

syazalina83 said...

sy baru je mula ber blog bln nov 2010..register nuffnang ujung bln nov.. tak penah dpt be tu.. tiba2 dlm masa seminggu lps dpt be..ade 3.. earnings be tu dh lebih rm10 dlm seminggu.. tp blog sy mmg ade video youtube (video yg sy buat sendiri)..

CoKeLaT-RaWkZ said...

Macam macam Nuffnang ni.

Mereka ni takut sebenarnya, takut nak bayar besar nanti kiter sume jadi jutawan macam Mak Merah tu. Bygkan sampai 2-3 ribu Nuffnangers dapat 5 angka sebulan??? ahhahahaa... pandai je ko Nuffnang.

CiK PoT 's said...

setuju bebenor pendapt engko tu..... yop.... hu..hu