Cek kedua Nuffnang Bakal Tiba. Yippi! | Belog Ohsem

Jom selongkar

Tuesday, November 30, 2010

Cek kedua Nuffnang Bakal Tiba. Yippi!


Selamat hari Selasa u ols :))


Sumber: myspaceanimations.com

Pagi tadi masa godeh peti surat maya terselit satu email dari HSBC. Hoh! Mula-mula takut jugak nak buka takut spam or virus. Kalau email dari Maybank tu memang dah bersepah dalam spam box. Memang silap peti dia hantar sebab kekanda aku staf sana jadi kalau ada email gitu on the spot boleh tanya fake ke tidak.

Email tersebut berbunyi:

From:
"HSBC Advising Service" advising.service.405593418.240454.144103794@mail.hsbcnet.hsbc.com

To:
e*****@yahoo.co.uk

Payment Advice - Advice Ref:[GB3029497551] / In-country cashier's order (COS) / Customer Ref:[1008361]

Dear Sir/Madam,

The attached payment advice is issued at the request of our customer. The advice is for your reference only.

Yours faithfully,
Global Payments and Cash Management
HSBC

.......................................................................................................................
Iklan sekejap:


herneenazir

Sinopsis slot samarinda terbaru di TV3 - Ayoub dari Hernee Nazir. Jom baca :)
.......................................................................................................................

Panjang menceceh tajuknya kan? Manalah aku tak sangsi siap nombor gitu gini, dapat kat kaki ngangkung memang ke kekuda lah jawabnya. Hee. Eh, terselit review pulak. Nanti aku buat entri lain sebab Ahad lepas baru tengok movie tu.


Ok, sambung balik. Kalau u ols ada dapat email macam kat atas nuu, jangan risau kerana ia memang dari HSBC untuk habaq yang cek u ols bakal tiba tak lama lagi. Ekceli email tu ada attachment sekali. Sebelum buka attachment pastikan sender tu bukan spammer. Macam mana nak tahu? Sila alert URL laman web bank terkemuka dan biasanya URL depa ni ber dot com dot my. Kalau dah dot nya lain sah spam!

Cek pertama aku mosaic kan amountnya. Ada blogger 'lama' bising woh! Jadinya yang kedua ni aku tayang je lah walaupun sikit. Jangan lepas ni keluar pula entri yang bertajuk 'Eleh earning Nuffnang seciput nak kepoh sekampung' Heeee. Eh, bukan u ols lahh. 'Dia' tu haaa.

Walaupun seciput Alhamdulilah, ada juga rezeki sampingan untuk bulan ni. Lagipun sekarang aku kurang bagi komitmen dalam alam maya ni. Sibuk di alam realiti lah katanyaaa. Biasalah hidup 2 Alam kan! Eh, filem dR.Rozmey tu, belum tengok lagi jadi takdok lah review.

Tahniah juga kepada u ols yang bakal terima cek yang ke-xxx! Hee.




36 comments:

Weeda said...

nak singgit....miahahaha~

Kie-yu said...

@Weeda
hihi. weeda nk buat apa singgit? beli jajan eh :p

ardinihumaira said...

best kan3 dear.. dni pun dapat tadi. nak lompat2 je wase :D

ChiKeDees said...

masyuuuuk tuew...me penantian belum berakhir...

Sylarius said...

Banyak tak dapat?

Ada tak dalam 40 juta?

hehhehehe (sambil tunjuk isyarat bagus macam dDRozmey selalu buat)

=p

Azman Roslan said...

ehh sama la.. aku pun dapat email tu..

Kie-yu said...

@ardinihumaira
jom lompat sama-sama dni :)

Kie-yu said...

@ChiKeDees
takpe..hari tu akan tiba tak lama lagi
keep it up yaw!

Kie-yu said...

@Sylarius
hahahaha. 40 juta sen ada la bro :p

mummy nana said...

takpernah dan blom cashout lagik.
sok baru nk tekan cashout button kat nuff. haha. almaklum ujung thn baru dpt tak pun awal bulan. gtu ek?

Kie-yu said...

@Azman Roslan
sebelum ni tak pernah dapat pun
sistem baru agaknya
btw, congrats bro :D

aliesha kirana said...

wah2..bestnya kieyu!!! Ak xpenah cashout..hahaahah!

munna said...

bestnya.. kak munna x pernah cash out lagi... nak cash out bulan depan lah...

Faiz said...

seronok betul tgk org lain dh leh cashout..hehe...bila agknye dpt cashout...

Nia said...

wah,...buat la giveaway...hehe..

kaizen shinobi said...

wat r give away!!! hehehhehe

SuKEJunpyo said...

Wah..bestnyeer!!

AngahSayang2314 said...

wah bestnyer

tengkorakemas said...

Tahniah :D hati2 terima cek nanti, alert, sebab sekarang ada yg pandai tipu dan ambil cek org

baca di entri ni

http://fyzals-territory.blogspot.com/2010/11/mail-intercepts-cost-thousands-of-lost.html

hans said...

wah
dah kedua?
den baru tungguk cek pertama
maybe hujung bulan Disember baru sampai

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

Sharinginfoz said...

seronoknya dapat cek kan, agak2 nya berapa ya

Weeda said...

@Kie-yu

aah..hehe...bila ntah weeda ley cashout..huhuuu~

Weeda said...

@ardinihumaira


tarik kaki dini biar takleh lompat..wakaka~

Kie-yu said...

@mummy nana
yup sis :)
gitu la gamaknya..

Kie-yu said...

@aliesha kirana
nnt tibalah giliran AK
saba yek :))
hihi..

Kie-yu said...

@Faiz
coming soon tu Faiz
blog semakin mantap
tahniah :)

Kie-yu said...

@Nia & kaizen shinobi
Insyaallah sis, dalam masa terdekat

Kie-yu said...

@AngahSayang2314
best! best! :)

Kie-yu said...

@tengkorakemas
thnx for info TE! takut juga eh skrn ni. mcm2.

Kie-yu said...

@hans
hans cek pertama tapi riban-riban kan? kan?
hee :D

Kie-yu said...

@Sharinginfoz
ada amountnya dalam gambar tu :)

Kie-yu said...

@Weeda
tak lama lagi tu weeda :)
mesti banyak sekali cashout..

Kie-yu said...

@Weeda
nakal eh weeda :p

ComeyBelako said...

wa...dasat tu...tahniah!
cb baru ada 90sens...ngeh3.

SyUhAdA said...

thniah kie-yu..
syu xpenah cash out lg..
nnti2 la kot..
earning pon skit je..

p/s: syu tag kie-yu join GA..jom la join ye..

http://syu90contest.blogspot.com/2010/12/tudung-giveaway.html

gnesop.com said...

wah.. tak lama lagi dapat la cek tu yer..
murah rezeki kie-yu..
cam baru jer cash out ari tu.. :)
tahniah