Kalau Berpacaran - Altimet, Ana Rafali & Sohaimi Meor Hassan | Belog Ohsem

Jom selongkar

Tuesday, November 2, 2010

Kalau Berpacaran - Altimet, Ana Rafali & Sohaimi Meor Hassan


Lagu Kalau berpacaran nyanyian Ana Rafali featuring Sohaimi Hassan & Altimet ni kerap kali diputar
belitkan kat stesen radio era.fm. Lagu ni best sebab liriknya catchy dan muzik yang cool gila. Meh dengar jap:




Laju nau liriknya berjoget. Nak copy tak sempat yek. Nah aku bagi siap-siap untuk u ols. Lepas ni boleh nyanyi-nyanyi sambil layan traffic jam balik kerja kan? Hee.

Lirik Lagu Kalau Berpacaran Altimet, Ana Raffali Dan Sohaimi Meor Hassan

Sohaimi Mior Hassan:
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibu bapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Korus
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang
Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

Ana Raffali:
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama
Hantarkan rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasihmu disambar buaya

Ulang korus

Altimet:
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga
Aku penambah perasa
Akulah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa
Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

Ulang korus 2x

Sumber: liriklagumuzik.co.uk

Lagu yang ada mesej tersendiri dan aku rasa sangat relevan dengan isu semasa sekarang ni. Tak gitu?

Best kan? kan?

<< NANG kalau suka! Tqvm :)



5 comments:

Weeda said...

1st time dengar lagu ni kan weeda tak suka tau..lama-lama dengar rasa macam eh best pulak..

lirik dia memang mendalam~

belalang hijau said...

lirik lagu nih mempunyai makna yang mendalam...
satu peringatan kpd couple masa kini yang slalu singkat jer buat keputusan...

ardinihumaira said...

dni suka lagu ni! :D

gnesop.com said...

1st time dengar.. huhuhu

nurezzat said...

saya suke semua lagu ana raffali.. huhu.. lagu ni mmg best pon..