10 Fakta Kebodohan Negara Malaysia | Belog Ohsem

Jom selongkar

Monday, December 13, 2010

10 Fakta Kebodohan Negara Malaysia


Weh u ols! Ada orang habaq kat aku satu belog tengah syok kutuk negara kita ni. Tu haaa tajuk entri aku bagi sejibik sebulat sama.

Sumber: thefbomb.org

Separuh dari entri aku kopipes dari sana:

1. Merasa dirinya developed country, padahal GDP/capita hanya 5000 USD (angka inipun sudah dimanipulasi oleh Kerajaan Malaysia), experts memperkirakan angka yg benar adalah sekitar 1500-2000 USD/ kapita/ tahun.

2. Punya program luar angkasa, tapi tak punya teknologi pembuatan rocket.

3. Bangga dengan kemampuan memperkerjakan tenaga kerja asing, sementara uang mereka diperas dikirim ke negara asal pekerja2 tersebut dan banyak warga mereka yg menganggur karena kalah bersaing.
.......................................................................................................................
Iklan sekejap:

herneenazir

Pisang Kaki? Apa tu? Jom tanya Hernee Nazir :)
.......................................................................................................................

Nak baca lagi 7 fakta nonsense tu? Jom ke sini:


Ada banyak lagi entri lain yang menghina Malaysia yang ada di sana. Aku tak tahu apa masalah tuan punya blog tu, mungkin nama blog tu sendiri adalah jawapannya. MUNGKIN?

Lepas baca jangan marah tak tentu hala tapi sila report abuse tentang blog tu ye rakyat Malaysia sekalian. Klik je button REPORT ABUSE yang ada atas header tu. Kita doakan semoga beliau berubah, tak payah nak sama naik pergi maki hamun kat sana. Boleh gitu?

Kerjasama dari anda amatlah dihargai.




16 comments:

mummynana said...

ape nk jadi tah la.. adusss

joegrimjow said...

cam betul je fakta tu
hehe

QaRr JaliL said...

ceyh..sah orang indon yang tak puas hati..bhs die pun aku taw..

Fariq said...

ayat cam indon je,,
dasar indon betul..

hans said...

ada juga fakta dia yang betul
dan ada juga yang salah
apa2pun ini cabaran kepada kita orang Malaysia untuk lebih berdaya saing

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

sw33tdarling.com said...

takde ilmu budak tuu....

Azman Roslan said...

dia tak dapat kasih sayang kut.. heheh

Mohamadazhan hjDesa said...

betul la tu, salah satu pgram angkasawan, buang duit.apa malaysia dapat? rakyat byk lg miskin, xdak duit naik kan minyak gula semua. nnti bazirkan benda alah lain pula...

Belalang Hijau said...

bnyk blog mcm tue sbr nya...
yg kie-yu kasi nih belalang x pasti lak belalang pernah masuk atau tidak...tp fakta2 tu semua belalang penah bc...

Sylarius said...

Indon dengki. Haha. Ala, apa ada hal. Ok la ada orang kritik kita. At least, bole motivated kan diri kita.

Sumtimes, lebih baik kita dikutuk dari dipuji. Kerana pujian itu adalah racun yang manis.

ardinihumaira said...

adeih...
memang ada betulnya juga tu dear..

Wan Gerrard said...

hmm ada betul dan ada tak..~

aliesha kirana said...

mmg bikin panas rrrr...huhu

princess_eryna said...

ade yg bleh diterima pakai... & ada yg x.. so, pandai2 laaa menilai erk...

Kie-yu said...

@mummynana
huhuhu
den pun tak tau kak :p

hans said...

jadikan semua tu sebagai satu benda untuk buat kita bersaing lebih kuat