Dialog Kitty di R4T [Updated] | Belog Ohsem

Jom selongkar

Friday, June 11, 2010

Dialog Kitty di R4T [Updated]


Minggu ini sana sini aku baca entri pasal kucing. Aku pun nak show off gak kucing kekanda
aku punya. Heh. Aku mana ada kucing. Tumpang bermanja dengan kucing beliau je lah. Sudah rumahnya rumahku jua jadi kucingnya kucingku jugalah kan?

Meh tengok kucing-kucing yang berjaya menawan mata aku untuk memandang mereka lebih dari 2 minit. Biasa kucing tak comel aku pandang tak sampai seminit pun.

Red Mummy cerita tentang puan Reddy yang sedang sarat bunting. Sangat comel ok! Aku request nak beli kucing beliau tapi..

RM sangat sayang baby Reddy walaupun belum keluar dari perut.

Hellioz kaki rage berkepoci tentang kucing kesayangan beliau. Kelik sini sebab ada gambar makhluk berkenaan. Aku request beliau show off his kitty. Terbaiklah kucing lu Hellioz. Pesen-pesen pelakon drama swasta pandai berlakon punya.

Semalam aku dan kekanda baru menyelamatkan seekor anak kucing yang sikit lagi nak kena lenyek di tengah jalan raya. Mula-mula nak hantar beliau di satu restoran sekali pusing belah belakang kedai, tu dia 3 ekor anjing besar tengah menyalak. Uihh..bahaya! Sudahnya bawa balik ke rumah kekanda dan bertambahlah populasi kucing di rumah beliau. Ada hampir 15 ekor semuanya. Ramai Banyakkan?

Okeh, tiba masanya aku nak menayang kitty kekanda yang baru lihat dunia. Ini bukan kitty yang diselamatkan semalam.

Tak comel ke? Aku nampak comel je.

Eh..ini bukan tayang saja-saja tau. Kekanda request aku buat contest teka dialog kucing 2 ekor ini sempena kelahiran mereka. Beliau tersnap aksi comel mereka lalu terbitlah idea bernas ini.

Siapa yang berminat nak join senang tahap buat air batu campur caranya.

1. Buat entri khas dengan tajuk 'Contest Dialog Kitty di R4T'

2. Copy & paste gambar kitty guna code ini:



3. Bawah gambar tu buat dialog best yang sesuai ikut format:
Dialog A : blablabla..
Dialog B : blablabla..

4. Linkkan entri anda ke sini dan komen URL di entri ini.

TARIKH TUTUP : 25 JUN 2010

Senangkan?

Contest Dialog Kitty di R4T mencari 3 pemenang. Dan pemenangnya akan dipilih oleh kekanda sendiri. Psst..beliau ni pak lawak. So, ambil hatinya dengan dialog lawak korang ye ;) Hadiah? Adeh, belum fikir lagi apa nak bagi. Nanti aku update. Sementara aku fikir ni korang sudah boleh mula mencari idea apa dialog yang sesuai.

Ekceli, semua kucing aku pandang lebih dari seminit. Aku sayang kucing!

Updated ~ 12 Jun 2010 @ 11:41 p.m.
Setelah berhempas pulas berfikir, inilah habuan yang akan diterima oleh pemenang

'Contest Dialog Kitty di R4T'

Meow - Ditempah khas dari tEcikCraft.blogspot.com

Meh hangkot si comel ini buat penuhkan tempat tidur anda. Waktu tidur boleh jadi teman cakar-cakar. Eh. Nak tambah satu lagi habuan. Aku akan promote blog pemenang selama 2 minggu dengan banner rekaan aku sendiri. Macam biasalah.


56 comments:

etomyam said...

wah kiutnya anak kucing tu..geram nak pegang nak cium

Sha-na.Szied said...

same lah kucing kucing kucing!!

lebih 2 minit kot. dan wajib usik bdn die even kuceng jalanan..

i lov themm.

Hazzy Ishak said...

kucing sayang aku
comelnyeee

Mr PenyuBiru said...

hhmm..menarik.nnt berkesempatan aku join.

rAmiZa.mY said...

Peminat kucen juga ye?
Baguslah sayangkn kucen, dorg sgt adorable..haih~

ardinihumaira said...

wah.. boleh dni suh adik dni kasi idea.. dia suka kucing. nama kucing dia kitty.. hehe

KaiZeN SHiNoBi said...

uish..... kucing? waa... terindu kucing aq yang telah lama pupus dari rumah... wades

Frodo Baggins said...

utk makluman lu. kucen helly trolley mmg sexy. jgn tak tau, kucen sultan berunai pun lentok merembes dgn kucen beliau.


kucen wa lagik hebat! Phantera! Perogol kucen2 betina jiran2 wa, hoh ~~ (sambil jeling helly troll))


wakakkakakakaka wooohaaaa


>>___<<

sop said...

dah join..
lawat dialog hamba:
http://www.gnesop.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

terima kasih

Fathi Adha said...

http://fathiadha.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

sila tengok klu free... :)

♥ifa tasya♥ said...

IFA DAH JOIN!!!!

http://ifatasya.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

cik paro said...

dah join..
sila terjah!!

http://watermelonjuice311003.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

sitinurhana said...

hana da join .
my url , http://hannafauzann.blogspot.com/

Shuk said...

wah, macam menarik contest nie kie-yu..huhu.
tgh fikir sat.. :P

sitinurhana said...

baru post . tengokla.

kot@k ~~ said...

saya suda join:

http://sukasuki240707.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

sila tgk k.. :)

sI tEDI said...

rasa macam mahu join. InsyaAllah!

mamat said...

sapa di sana tuh ?

aku join dis kontest dan turut meng-follow-kan dis blog jugak

http://youareknockout.blogspot.com/2010/06/kontest-dialog-kitty-di-r4t.html

thanks sbb bagi idea untuk aku tulis entry :D

izyan_5025 said...

join jugak contest nih...
ni linknye..

http://izyan5025.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

jangan lpe tgk yee..

Wan_hazel said...

http://wanhazel.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html


Wan dah join...

hans said...

dah join dah

http://hanspunyablog.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-rt4.html

Boyachilles said...

AKU ADA BUAT DIALOG TAPI MASA TU HERO TGH PROJEK LAA...HA HA HA

mindbreaking said...

MM da join, http://morningtonight.blogspot.com

Nida said...

Dua tiga itik berlari
Mana nak sama kucing berlari
Kuperah idea berhari-hari
Moga-moga terpikatlah hati juri...:)

http://along-nidar.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t_1989.html

Hidayah Ismawi said...

Saya dah join. Hope you like it :)

http://hidayahwins.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

:misz kakai khairina :: said...

saya join.
hehe
http://cekgukakai.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

AnWaRnAiM said...

nak join~~he3\

http://aqnaim.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

anin said...

salam
meriahkan contest ni dah

http://seindahbayu.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

cik hana said...

salam..maaf kalo ganggu..

nk join gak contest niy..plish333 >.<
niy link dia..t terjahla yep..^^

http://nurhana94.blogspot.com/2010/06/spesial-post-tuk-contest-dialog-kitty.html

putputput..mnx2la menang..heee~~ kucing besarkucingbesar

Shuk said...

hehe..lambat join contest. nie penyertaan dari shuk. kucing dah bising2 nak hadiah..lol

http://syukur86.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

Mysara Newrie said...

http://sayabudakcomel.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html


sila jenguk2 :D

misz myza said...

salam... tuan umah.. sy join contest ni.. Sila lah cuti-cuti malaysia di blog sy..

ni link nye..

http://luckymyza.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

mode : tgh syok berjampi supaya leh mng.. Kuikuikui..

hellioz said...

ah sudah
ramai gyler kucing lu...

gwa ade 2 eko ni pon da cukup huru hara uma gwa
gyahahaahahaah~

Boyachilles said...

http://kakimotong.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

marina anakcikbob said...

saya pong nak joing gak...

http://akuanakcikbob.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

mekaceh..

Allen said...

salam...baru je join....
http://freshieworld.wordpress.com/2010/06/17/contest-dialog-kitty-di-rt4/

Encik aMin said...

hai rumah 4 tingkat..
Sye pun nak join kontest tu...

ni link saya:
http://aminpunyastory.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

semoga menang, bole laa bagi patung tu kat aweks sye.. ahaks... :p

Faiz said...

salam..dah join dah..diterima x..
link kt bawah ini..hehe
Contest Dialog Kitty di R4T

khalidahmacambaguss~O_o said...

ok...baru jek join....tolong adili saye dgn adil....hehehe....

http://khalidahkuaci.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

dah join.....
http://ata-timetochange.blogspot.com/2010/06/kontest-dialog-kitty-di-rt4.html

tengkorakemas said...

Salam..saya blogger baru dalam dunia blog, blogwalking tibe2 jumpa contest ni. Terus join he

Lihatlah di sini

http://tengkorakemas.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

Tq.

aizat912 said...

dah join.. best gak nie..
http://aizat912-truestoryofmylife.blogspot.com/

fatinsyaz said...

salam..
nk j0in.. cpt terjah!!

http://solacefatin.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

Sya Isya said...

kie-yu, dah join. ni dia http://akumerpatiputih.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

cart said...

try join...

this is > http://kamisukagelak.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

misz sempoi said...
This comment has been removed by the author.
ardinihumaira said...

Kie-Yu! dni join! yeay yeay ^__^

http://dnicontestgiveaway.blogspot.com/2010/06/yeay-dni-nak-join-contest-yang.html

mummy alesya said...

dah join
http://versus-all.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

elyn said...

saya sudah join! hehe..

http://xylenedz.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

hanis-anati said...

http://hanis-anati.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

dah join..=)

Asya said...

salam.. cuba join gak ni:

http://fasyafrina.blogspot.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

i like cat.. mmuahhh

miss nana said...

Contest dialog kitty R4T

dah. sori lmbt.hihi

captain anjang said...

http://erincetrytest.blogspot.com/2010/06/fairy-nice-giveaway.html

kucim cumei! goram, rase nak giget2 je hehe

captain anjang said...

ops sori tersilap nama tajok.sebab terlupe nak delete sebelum tu . skarang dah edit . kat posy sy dah tuka jadik Contest Dialog Kitty di R4T . heheh buat malam2 bute ni khayal sikit

MaryamJamilah said...

Nah.. dah join. sorry biase2 je.
Tp scr tak langsung tolong promote kan? :p

http://www.belogmj.com/2010/06/contest-dialog-kitty-di-r4t.html

ummuabdullahsyaakir said...

Salam perkenalan,

Saya nak juga join contest ni..

ENTRI LAST MINUTE SAYA YEA