Ayah is the Problem Woman | Belog Ohsem

Jom selongkar

Sunday, June 20, 2010

Ayah is the Problem Woman


Ayah.

Ini gelaran yang aku panggil kepada insan yang membesarkan & mendidik aku bersama-sama emak. Tapi tadi masa aku gugel imej untuk hiasan entri ini lain pulak yang aku jumpa. Hee. Inilah salah satu sebab kenapa aku suka google image. Kadang-kadang buat aku senyum sorang-sorang depan laptop.


Dah alang-alang nampak fakta menarik ni, meh nak kongsikan serba sedikit tentang beliau. Aku copy paste dari ayahmusic.com.

Ayah
Ayah ( yatun, plural Ayat ytun) is the Arabic word for sign or miracle.

A multitalented & self-taught singer / songwriter / composer who possesses a voice so very enchanting in its purity, Ayah, aka The Ayahtollah of Rock & Soulah, has experienced a fairly nomadic life & found her growing world indelibly touched by a vast array of musical genres, cultures and social climates. These elements would inevitably play an influential role in her writing.

At the age of 9, Ayah discovered her voice and her passion to express herself through music. By the time she was 14, she had already mastered playing the piano and had learned the fundamentals to engineering her own material. While developing her genuine sound, Ayah drew from the musical prowess of both contemporary artists like Mary J. Blige, Lauryn Hill and Beyonce, soul stirrers like Sade, Jill Scott and Erykah Badu and timeless legends such as Anita Baker and Whitney Houston.

Ayah, now 23, creates her own unique brand of music, an eclectic infusion of classic soul, R&B and hip hop.

Today, Ayah has settled in the city of Toronto and is working with a solid team of producers, preparing to dominate with her debut offering.

This is my life, it is not a hobby. This is my one true love, not a one night stand” - Ayah.

Boleh tahan cun ayah ni tapi aku tak pasti beliau berasal dari mana. Penat aku gugel tapi tak jumpa. Kalau berminat nak berkenalan boleh add twitter, myspace & Facebook beliau. Ada kat website yang aku link di atas tu ha.

Oh! Hampir terlupa tujuan asal entri ini.

Sambutan hari bapa di Malaysia untuk tahun ini ditetapkan pada hari Ahad ketiga pada bulan Jun iaitu bersamaan dengan 20 Jun 2010. Disini aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Bapa kepada semua bapa-bapa di dunia, khas buat Mr. Penyubiru, Bro gnesop, Bro Framestone juga kepada semua blogger yang bergelar bapa/ayah/papa/daddy etc.

Gugel punya gugel ini jugak gambar yang aku berkenan.

Meh layan lagu evergreen yang aku culik dari sini.

Info: Lagu ini dipetik dari filem PANCA DELIMA (1957) Ciptaan & Gubahan P.Ramlee
Nyanyian : Salmah Ismail (Saloma) Versi Rakaman Piring Hitam

Kasihnya ibu
Membawa ke syurga
Kasihnya saudara
Masa berada

Berkorban raga
Rela binasa
Berkorban nyawa
Tanda kasihnya ... ulang rangkap ini 2x

Kasihnya ayah
Sanggupkah berpisah
Dan kasih anaknya
Berkorban nyawa

Biarlah jiwa
Akan tersiksa
Ikhlas dan rela
Asalkan bahagia ...

*Semua gambar dikopi tampal dari google image.

Kepada yang bakal jadi bapa, selamat Hari Bapa 2011. Hee.



11 comments:

sop said...

mmg sesuai dgn hari ayah hari ini..
tp ayah dia perempuan :P

sop said...

"Jadi disini aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Bapa kepada semua bapa-bapa di dunia dan khas buat Mr. Penyubiru, Bro gnesop, Bro Framestone juga kepada semua blogger yang bergelar bapa/ayah/papa/daddy etc."

terima kasih untuk ucapan hari bapa tersebut..:)
untuk itu, sop hadiahkan 1 klik nuff (DG) utk kie-yu)

Kie-yu said...

@sop
hee~ ayah ai lelaki bro
tapi ada ayah kt toronto yg pompuan

wah! terharunye..
maseh klik nuff ;)

KaiZeN SHiNoBi said...

wakakakkakaka

aq blum jadi ayah lagi... ahaks~ kang kalau dah jadi aq roger ko.. erk? har har har

Kie-yu said...

@KaiZeN SHiNoBi
ahaks!
tak lame lg la tu kot
kad jmputan jgn lupe pos =p

iman said...

lol ingat tajuk ayah is a trouble woman ni sbb ayah tu transeksual.kikiki

Kie-yu said...

@iman
hehe.
kreatif btul akal iman ye ;)

Mr PenyuBiru said...

laa ade jugak orang nama Ayah yer dan seorang pompuan lak tu.

tak perasan ade wish tuk aku rupanya. thanks atas ucapan khas tersebut. :D

p/s : Kepada yang bakal jadi bapa, selamat Hari Bapa 2011. Hee.
psstt...siapa tu? selamat hari ibu 2011 jugak tuk bakal ibu itu.hee

Kie-yu said...

@Mr PenyuBiru
hee. tu la psl bro. udohla nme ayah jantina plak berlawanan. mmg rare!

tade sape2 utk wish 2011 tu. general wish je. hee ;)

ardinihumaira said...

selamat hari bapa kepada semua bapa2 ;)

Kie-yu said...

@ardinihumaira
yup~
happy father's day
hehe. Kie-yu translate je wish dni xD