Bukan Sekadar Nasi Ayam. Kiokk..kiok..kiok! | Belog Ohsem

Jom selongkar

Wednesday, June 23, 2010

Bukan Sekadar Nasi Ayam. Kiokk..kiok..kiok!


Haha. Aku rasa nak tergelak baca tajuk entri sendiri. Mana datang ntah idea bukan-bukan pesen ni. Aku pun tak tahu...ooohh~ (baca dengan nada lagu Misteri Mimpi Shakila - Wings)

Ingat hari ini nak publish tentang pengalaman ngeri menonton Lagenda Budak Setan (LBS) semalam. Aku postpone dulu sebab gambar bukti belum sempat hantar cuci kat kedai gambar. Tapi takpe aku ada cerita best nak habaq ni. Esok aku update kisah ngeri tersebut ye.

Semalam hari gembira kekanda. Kalau tanya dia hari apa pada setiap 22hb bulan dia takkan jawab Hari Isnin ke, Selasa ke, Rabu ke tapi dia kan jawab kuat-kuat sambil senyum lebar -- Hari Gaji!! Haaa. Tak percaya try lah telefon beliau bulan Julai nanti dan tanya. Nak no telefon? 012 7*0*5**. Eh, keyboard aku rosak ke apa tekan nombor keluar ****. Hee.

Macam biasa - google image punya

Kembali ke cerita best, sebelum tengok wayang kekanda berbesar hati nak belanja makan. Rezeki jangan ditolak beb! Pusing-pusing kat level 3 Jusco Tebrau City ternampak restoran fast-food nasi ayam yang ada lagu tersendiri. Lagu tersebut anda boleh dengar tiap-tiap hari di Era.fm. Aku pernah makan dengan cik mango masa praktikal dulu tapi di branch Jusco Taman Universiti. Bolehlah masuk tekak sebab masa tu makan perut tengah lapar. Tapi yang di Tebrau City ni memang sedap lain macam. Lagi-lagi Ipoh Bean Sprouts dia..pehh! Aku yang bukan pemakan togeh boleh selera telan semalam. Pelik bin ajaib.

Sementara tunggu order tangan aku yang tidak reti dok diam membelek segala benda yang ada atas meja. Dari bekas kutleri rotan berbentuk ayam (comel woh!) sampailah ke frame yang boh flyers promosi. Saja mahu mengisi masa terluang. Sekali mata aku nampak magic word untuk kaum hawa: PERCUMA! Inilah yang aku nak kepoci dengan anda hari ini.

Meh dapatkan voucher dari Restoran The Chicken Rice Shop (TCRS) dengan setiap resit setelah anda dine-in di mana-mana cawangan mereka.

Diulangi, sila jangan buang resit sebab anda boleh redeem voucher PERCUMA!

Ini voucher aku yang punya! Nak jugak? Meh aku bagitau macam mana caranya. Pastikan resit ada disamping anda sebelum memulakan operasi ini. Seterusnya, sila ke laman web rasmi TCRS yang comel. Kemudian rujuk gambar di bawah:

Nampak tak arrow tu? Klik dan isikan borang maklum balas sehingga anda dapat mesej macam gambar di atas. Klik gambar kalau mata rasa terseksa nak baca. Pop-out window akan muncul dan minta anda masukkan no resit (ada 8 aksara). Contoh no resit aku 001-7475 seperti yang tertera di voucher kat atas tu ha.

Syarat-syarat nak guna voucher ini wajib attach sekali dengan resit sebagai bukti anda pernah datang makan sebelum ni. Voucher boleh dicetak tak kira black & white ataupun warna-warni. Dah dapat voucher tu apalagi.. Meh serang TCRS berhampiran anda!

Siapa pernah makan TCRS paling sedap di Malaysia?


11 comments:

Mr PenyuBiru said...

owh! aku tak pernah makan kat situ. ntah naper cam takleh nak masuk jer ngan selera aku.

iemaZAIMAH said...

err...xpnh mkn kt tcrs

mR.sYaH said...

aku pernh mkn skali jer.. biase jer rasanya...

jfook said...

MMMmmm..I don't really like it..

I n n z said...

nasi ayam dy sedapp.
pastu rasa berbaloi sgt sbb kalo mkn set mmg byk penuh meja.
paling suke desert dy ;)

MaryamJamilah said...

wah! penjimatan berganda!!
dah lame tak makan kat TCRS

Sylarius said...

Peh, tus air liur.

KaiZeN SHiNoBi said...

eh.... sedap gile wooo... cube ko try amek set yang rege 80 lebih tuh... confirm ko kembung der.... sedap gampang... ahaks~

Shuk said...

T___T dulu penah mkn skali kt mp mlake..nape tekak rase tak sedap ah? huk3..dpt baucer rm5 pn simpan smpai lunyai..sedap lagi nasi ayam rm3-3.50 sen. (emo sikit) ~

ardinihumaira said...

dni lom pernah makan. huk3.. nak try gak la nanti.. tapi nak suh deen belanja hik3

MR. MIND said...

hanya sekadar nasi ayam...huhuhu...