Cuti-cuti Malaysia di Kota Tinggi Waterfall Resort | Belog Ohsem

Jom selongkar

Monday, June 7, 2010

Cuti-cuti Malaysia di Kota Tinggi Waterfall Resort


Entri ini boleh dikategorikan sebagai cerita basi. Hari ini baru ada kesempatan nak kepoci pasal percutian aku dan kekanda di Hari Wesak 2010. Hee. Ke mana kita? Air terjun Kota Tinggi atau dalam bahasa jawanya Kota Tinggi Waterfalls.


Perjalan dari rumah aku, Skudai ke Kota Tinggi Waterfalls Resort (KTWR) ini mengambil masa lebih kurang sejam. Kalau dari KL ke Seremban ke aku tak pasti. Nak agak-agak boleh tanya sama dia ini.

Sebenarnya ini adalah kali ke-2 aku ke sini. Bezanya sebelum ini aku datang masa bukan cuti umum. Jadi tempat itu hanya aku dan kekanda yang punya. Kali ini mestilah ramai orang dan yang buat aku pelik kaum yang menyambut Hari Wesak lagi ramai dari kaum kita. Tradisi sudah berubah ke apa? Aku tak tahu, korang pegi tanya mereka sendiri ye.

Kekanda sewa chalet sebab katanya penat drive selain dari mahu berehat-rehat di dalam suasana hijau. Gaya macam datang dari Grik je sampai nak sewa chalet bagai. Nak berjemur dari pagi sampai petang macam tak syok je bunyinya kan? Mungkin inilah alasan beliau yang logik.

Ada sesiapa yang bercadang nak datang tapi mahu kira budget? Meh aku tolong tapi tolong bagi info je lah. Im bad at calculation. Tak percaya tanya kekanda.




Kota Tinggi Waterfalls Resort

Phone#07-8836222 [Klik sini untuk nombor telefon yang terbaru!]
FAX# 07-8831146
Address Batu 10, Jalan Lombong, Kota Tinggi, 81900 Johor.
City Kota Tinggi
State Johor
Location City
Number of Rooms 63
Min. Rate 100.00
Max. Rate 135.00
Room Facility air conditioning,satelite/cable tv,refrigeration,hot/cold running water,shower,220 voltage
Food Beverage FacilityYes
Recreational Facility Yes
Other Facility conference/function room,24 hrs security,parking


Check In Time:1500 Hours Check Out Time:1200 Hours

Maklumat disedut dari sini. Tak pasti up-to-date ke tidak.

Lagi.ermm..













Alamak! Aku baru teringat. Ada kerja belum siaplah pulak, nanti aku up-date ye. Aku kat office ni. Bai.


Cekidout: Episod 2 Cuti-Cuti Malaysia: Kota Tinggi Waterfalls Resort.


9 comments:

iemaZAIMAH said...

kt office?ahahahaha!kie-yu ni..mcm2 la..
org g tmpt ni mse org kecik2 dlu...mse baby2 lg =P

.:: Miu Miu ::. said...

woh dah lame tak g sane. thanks for the info! :)

Sylarius said...

Honeymoon kat Kota Tinggi ek? hehe

Jieda said...

dah lama tak pegi sini.banyak nak tanya ni
1.tempat tu bersih tak?
2.berapa harga sorang nak masuk ke waterfall tu?

2 soalan tu je yang nak tanya hehehe

::misz maney:: said...

tak penah pun pegi sini..huhu..

Kie-yu said...

iemaZAIMAH :
hehe~ aah la. kt office. tak blogging 1 hari tak sah ;)

.:: Miu Miu ::. :
most welcome !

Sylarius :
hee..pandai2 je.

Kie-yu said...

Jieda :
dun worry sis. ade episod ke 2 nanti. semua persoalan akan terjawab :)

::misz maney:: :
meh lah dtg jln2 kt johor~

hellioz said...

gwa nak ekot
sal lu xajak hah?
gyahahahahha~

Kie-yu said...

hellioz:
watpe ajak lu. kacau daun la. haha.