Seksi tapi Hampeh | Belog Ohsem

Jom selongkar

Tuesday, December 14, 2010

Seksi tapi Hampeh


Aku dapat berita dari satu sumber yang menyatakan kekesalan salah seorang rakyat Malaysia tentang pameran Kuala Lumpur International Motor Show (KLIMS) di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) yang dicemari dengan gadis-gadis seksi. *Sapa yang pergi dapatlah cuci mata yek. Hee.*


Tapi kan dalam banyak-banyak gambar yang di tayangkan aku nak tunjuk kat u ols satu gambar yang menarik perhatian aku. Sebelum tu aku nak kaitkan isu ini dengan tuntutan Islam untuk menutup aurat.

.......................................................................................................................
Iklan sekejap:


belogmj

MJ nak jumpa u ols di sini :)
.......................................................................................................................

Dulu masa sekolah ustazah ada habaq yang salah satu tujuan kita tutup aurat adalah untuk menutup aib daripada dilihat oleh orang lain *
betulkan aku kalau statement ini salah* Tak silap aku ustazah siap buat contoh katanya kalau ada kudis atau kurap bila pakai seksi nanti akan aibkan diri sendiri dan menyebabkan orang yang memandang bergosip (fitnah).

Haaa. Nampak tak apa yang aku cuba nak sampaikan. Sekarang cuba imagine yang model tu aku *haip! contoh je bukan betul tau* dan secara tak sengaja hati terdetik kata "hukaloh buruk benau rupanya kaki si Kie-yu nih!" Maka dengan itu juga secara automatik kita sama-sama dapat dosa tak gitu?

Harap maklom! Tujuan aku tepek gambar ni bukan suruh u ols kondem model tu tapi sebagai contoh terdekat. Itu pasal aku dah kasi mosaic muka dorang, in case ada yang kenal naya aku!

Dan aku juga nak kongsikan satu ilmu tentang menutup aurat yang aku baru jumpa. Tujuan menutup aurat selain dikenali sebagai orang Islam ialah untuk membezakan kita dengan binatang.

Maknanya kalau tak tutup aurat kita takde beza dengan binatang yang bogel tak berakal tu. Wah! gila dasat perbandingan ini menikam sehingga ke sanubari. Sikit-sikit terkena kat batang hidung sendiri lah. Insap..insap. Lepas ni kena tutup aurat perfectly!


Err.. aku tak seksi tapi mungkin tak tutup aurat dengan sempurna. Tsk.





17 comments:

princess_eryna said...

akak x nak komen bleh x??.. hehee... tp akak pun trase tau.... x menutup aurat ngan sempurna...huh...

Kie-yu said...

@princess_eryna
same la kiter sis
huhuhu
tapi yg mcm binatang tu utk umat seksi terlebih kot
hihihi :p

tengkorakemas said...

tuntutan menutup aurat tu memang satu kewajipan, tapi kita ni kadang2 tak sedar,

lelaki pun ada auratnya huhu
er...TE tengok sekali imbas je tau gambar tu hehe

Kie-yu said...

@tengkorakemas
yup!
setuju dgn TE :)

hehe
tgk sekali imbas rezeki
ye dak?

Mrs. Cuppycake said...

hehe..no komen... Nak masuk haritu terus tak jadi sebab kena bayar rm20 sorg?
baik hani pergi tengok wayang... so, end up di midvalley..:)

Latest post>> http://hanihilman.blogspot.com/2010/12/lelaki-sudah-matang-bila.html

fiDooo said...

pastu buat laki tekeluar bijik mate.....

faiz said...

huyyooo..perbandingan giler gempak..

Belalang Hijau said...

belalang pun mcm TE...tengok sekali imbas jer gmbr tue...huhuhu

same2 la kita berbetulkan diri kita yg mana x betul...

hans said...

betul tu
pakaian gadis2 tu macam gadis2 litar

P/S : Apabila Si Gila Bertemu Si 'Gila'! Hans Conan Menyiasat!

Kie-yu said...

@Mrs. Cuppycake
yeke? kena bayar eh
tak taulah plak pasal tu
btw, thnx for sharing ;)

Kie-yu said...

@fiDooo
hahaha
keluar bijik mata sampai
bahaye tu :p

Kie-yu said...

@faiz
giler tak giler sgt lah faiz ;p

Kie-yu said...

@Belalang Hijau
gud gud :)

Kie-yu said...

@hans
yup!
mcm gadis liar pun ade
huh..

Weeda said...

ni pameran kete ke pameran gadis...ish ish ish...

gnesop.com said...

mmg selalu lihat dorang perguna aweks2 seksi untuk tarikan..
mmg x patut

hans said...

tu la pasal
haih