Lensa Buruk, The Contest | Belog Ohsem

Jom selongkar

Sunday, July 18, 2010

Lensa Buruk, The Contest


Kekanda ada satu hobi yang kadang-kadang menyerlahkan bakat terendamnya. Waktu belogwalkingKONG semalam aku terjumpa satu belog menganjurkan contest yang sesuai dengan hobi kekanda ini.

Aku tak ditag oleh sesiapa kerana aku join contest ini secara sukarela. Saja mahu cuba nasib, mana tahu bakat terendam kekanda ini ada ong! hee.

Tuan belog Lensa Buruk ini dikenali sebagai Cik Ti Anne Mohd Yassin a.k.a T.A.M.Y. Di sini ini ada banyak gambar cun yang diselitkan dengan entri-entri menarik dari beliau. Geng-geng fotography wajib singgah ke sana.

Syarat-syarat penyertaan contest juga semudah memasak maggie tomyam. Yang penting kena pakai camera handphone &
NO EDITING ALLOWED ye dek non. Klik banner atas nuu untuk maklumat lanjut.

Setelah mendapat restu kekanda untuk rembat foto dari SE beliau & join contest ini, aku bluetooth gambar pokok kelapa yang telah ditangkap olehnya ketika sesi mengemas halaman rumah. Gambar ini 100% original cuma aku tambah border dan watermark untuk tujuan keselamatan.

Nak tengok? Tadaaahh..


Tajuk foto : Pokok Kelapa Kesayanganku :D
Model Telefon Bimbit : Sony Ericsson W995
Slogan : Saya suka blog Lensa Buruk kerana banyak gambar sedap mata memandang walau pandang tak kenyang tetapi hati jadi girang. (cewah!)

Ouh. Kena tag* 5 ketul orang blogger bertuah yang berbakat:

1. sedari

2. sedari WUNNY
3. sedari ecah
4. sedara nabil potter
5. sedari hillmie

*Kena langgar pantang, kalau tak entri ini tak valid. Huu.

Tiada paksaan untuk sertai contest ini ok. Kalau ada blogger yang tiada dalam list tapi nak join pun boleh jeee. Tiada masalah.

Nah terimalah santapan tambahan untuk anda. Gambar ini kekanda snap masa we ols makan malam bersama keluarga beliau. Ada entri untuk gambar ini. Tunggu..

Amacam? Ada can nak menang tak? Hee.

Blog Pilihan Hari Ini

Entri Ole-ole dari Mamat Korea : "betul3.. kadang-kadang kita dapat rasa orang tu sedang berbuat baik pada kita melalui perlakuan dia. tak semstinya dia bermanis bicara atau berlagak sopan baru kita rasa dia tu baik.. tapi mungkin keikhlasan dan keluhuran budi dia, ianya membuatkan kita rasa dia ikhlas pada kita... tak de niat terselindung.. kan.. ^__^" - ardinihumaira


12 comments:

ardinihumaira said...

semoga berjaya, Kie-yu! cantik!

kaizen shinobi said...

gud luck! hohoho jap2... pic yang mne nih menjadi pilihan untuk dipertandingkan? yang pertama or kedua? pening jap... haha

Kie-yu said...

@kaizen shinobi
heee :D
mestilah yg 1st
gambau no 2 tu hiasan semata-mata~

نورول فاتيحه said...

terima kasih tag.. =)

Pinky Pixie said...

gud luck. gambar aksi bhye tuh. kalo buah kelapa jatuh, naye jer.. hehe

btw, chantek ok pic tuh =)

hans said...

gudluck....den xpakar sangat bab2 amik pic nih


den nak kongsi video yang mampu buat ekau muda 10 tahun dari usia sebenar selepas menontonnya

p/s : Lagu Waka Waka versi terbaru..Shakira Kalau Tengok Nih Confirm Nangis

Eciz said...

mcm besh. tp sayang, tade hp yang bole snap gmbar yang cntik

Redbloodsnow said...

GUD LUCK DEAR :)

Sylarius said...

kalau pakai kamera 'kodak' bole tak?

Faiz said...

selamat berjaya..huhu..lawa la gmbr pokok tu...huhu..

dah kne tag...tgk sini ek..
***Hit My Latest Update Here***

hillmie said...

terima kasih encik kie-yu !
akn sedaya upaya amek gmbr lawaa..hehehe

MaryamJamilah said...

Gambar tu kan, kalau ade terselit monyet sedang memetik kelape mesti lagi genius. :p