RSS Feed Validator Gagal. Tolong!! | Belog Ohsem

Jom selongkar

Sunday, October 3, 2010

RSS Feed Validator Gagal. Tolong!!


Ini adalah entri susulan daripada maklumbalas
entri petang tadi. Terima kasih sedara sedari yang komen dan tolong aku bagi jalan macam mana nak selesaikan masalah tersebut.

Weeda berpendapat mungkin masalah ni tiada kena mengena dengan template sebab RSS feed tiada kaitan dengan HTML, perlu tengok kat setting RSS feed blogger. Mungkin ya jugak kan?

Tetapi TE minta aku cuba RSS feed tu valid ke tidak. Aku gugel cari site RSS feed validator dan keputusannya ialah:

RSS feed untuk R4T tak valid.

Adess..kenapa pula tak valid ye, siap ada highlight kuning panjang lebar tu. Tak faham laaa. Aku dah cuba tengok pada setting feed blogger tapi dia kata biarkan blank kalau tak guna feeder lain (cth:feedburner)

Bila cuba untuk belog TE inilah keputusannya:


Nak check RSS feed belog u ols valid ke tak boleh ke sini yep.

Pisang emas dibayar belayar
Masak sebijik di atas peti
Saya budak baru belajar
Harap ada blogger sudi tolong lagi

Terima kasih teman.



8 comments:

Mr PenyuBiru said...

maybe sebab ada kod nuffnang kut kat situ. cuba taruk kod nuffnang tu selepas /head

gnesop.com said...

cian Kie-yu..
sop pun blom pernah dpt masalah cam nih.. so, tak ada idea. :)

ardinihumaira said...

adeih... dni lagi fail bab ni dear.. cmana ye... :'(

Weeda said...

kie-yu cuba terai masukkan url blog kie-yu tu kat feedburner...

tengkorakemas said...

eh kie-yu, guna feedburner juga kan? jadi sepatutnya rss feed kie-yu

(http://rumah4tingkat.blogspot.com/feeds/posts/default)

cuba test nanti ping kat innit

Kie-yu said...

@tengkorakemas
itulah pasal TE
dah tak tau nak buat cemana lagi
huhu :(

Ariff Shah said...

ni alamat feed kamu


http://rumah4tingkat.blogspot.com/feeds/posts/default

nurezzat said...

saya budak baru jugak..tak boleh nak nolong..hehe