5 Petanda Awek Syok Sama Lu | Belog Ohsem

Jom selongkar

Wednesday, August 18, 2010

5 Petanda Awek Syok Sama Lu


Fakta : Perempuan SANGAT SUKA dengan lelaki yang gentleman. Setuju tak wahai kaum hawa sekalian ?


Meh aku nak bagi tips untuk jejaka yang pertama kali nak cuba nasib mengambil hati wanita idaman yang dok usha lama dah. Tapi awas tips ini hanya menjadi kepada lelaki yang betul-betul 'gentleman' sahaja. U ols yang malu-malu tu tak kemana la jawabnya. Heee.

5 petanda baik yang si dia tunjukkan semasa pertemuan pertama (kebiasaanya sewaktu makan malam):

1. Perhatikan postur kepala si dia semasa borak-borak. Kalau lebih kurang gini gayanya (rujuk gambar) maknanya dia sangat selesa dengan u ols. Ala-ala manja gitu. Tak kiralah kiri ke kanan, mana-mana arah pun tak kisah. Kemungkinan besar ada pertemuan kedua sebab dia nak mengenali u ols dengan lebih rapat. Kalau dah sejak azali perempuan tu teleng lain kes ye bang.

2. Cuba perhatikan juga masa dok hirup air, si dia ikut ke tidak tindakan u ols tu. Tengah sedap hirup mushroom sup ada tak dia buat sama. Kalau jawapannya ya, tak syak lagi dia pun sudah tangkap cintan sama u ols. Apabila seseorang perempuan itu tertarik pada lelaki secara tak sengaja dia akan meniru gaya lelaki tersebut. Magik kan?

3. Masa tengah bersembang, tangan si dia syok dok gentel rambut sendiri. Hah! Petanda baik tu. Kalau nak tau dia buat gitu saja nak tarik perhatian u ols. Kalau dah sampai tersimpul jari dengan rambut tu maknanya dia betul-betul sudah tangkap cintan tu. Hee. Untuk awek yang bertudung mungkin tang ni dikecualikan. Takkan nak gentel tudung pula kan. Macam tak senonoh je.

4. Muka dok merah-merah bila dipuji. Ini pun salah satu petanda yang baik. Bila perempuan tu tertarik kepada lelaki, darah akan laju berdesup ke muka. Itu pasallah blushing semacam. Kadang kalau dah syok sangat boleh terjangkit ke bibir atau kelopak matanya. Serius ni weh!

5. Anak matanya dibesarkan semasa bercakap dengan u ols. Bukan jegil biji mata tau, tak sama tu. Tindakan ini bertujuan untuk menerima lebih banyak lagi kata-kata manis dari u ols. Jadi apalagi, pujilah dia dengan seikhlasnya. Jangan tipu tau, dosa.

Artikel diolah dari : yahoo.match.com

Semoga berjaya ye para jejaka sekalian. Hee.

Blog Pilihan Hari Ini

Entri Cerita Terbaru Ariel Peterpan & Luna Maya : "cam le bila dah nikah tu bley cover salah silap maksiat tu... hadoi lah..." - cutemummy


No comments: