Abang Polis ada Mesej untuk si Gadis | Belog Ohsem

Jom selongkar

Friday, July 16, 2010

Abang Polis ada Mesej untuk si Gadis


Kejadian rogol semakin menjadi-jadi sekarang ni. Dah macam menjadi trend masa kini pula. Pelbagai cara atau taktik digunakan untuk memerangkap mangsa rogol dan salah satunya adalah dengan menggunakan bahan-bahan di sekitar kita yang selalu digunakan dalam kehidupan seharian.

Sumber gambar dari sini.

Coca-cola adalah minuman kegemaran ramai orang di seluruh dunia. Ajinomoto pula menjadi pilihan para isteri untuk menjadikan makanan lebih sedap bagi menambat hati suami. Apakah kaitan antara 2 produk ternama ini? Jangan tak tahu bahawa jika dua elemen ini dicampurkan akan menjadi sesuatu yang boleh memudaratkan.

Mungkin ramai yang pernah dapat e-mail ini berkurun yang lalu tetapi aku rasa terpanggil untuk kongsikan bersama readers R4T kerana ada juga yang belum tahu mengenainya. Mengikut isi surat elektronik tersebut, ia dihantar oleh polis sebagai peringatan kepada gadis-gadis dan mak gadis.

Meh cekidout petikan daripada email tersebut yang aku kopipes:

AMARAN DARI TUAN BELOG:
DO YOU KNOW ? Coke & Ajinomoto Can be Used To Rape Ladies

I received a news about the recent tactic used to spike girls' drink. It is a cheap and widely used method. This method was used in Canny Ong murder. Rapist uses this method. Coca-cola & ajinomoto/monosodium glutamate is a medicine which will cause drowsiness and excitement in the victim. This mixture is poisonous if used too often on the victim.

Please send this to all your female friends, sisters, & your loved ones and ask them to beware.

DO NOT accept coca-cola or any other drinks from stranger / even if it is your friend that you are not very close with.

Regards,
Hishamuddin Alias ( ASP )
Jabatan Siasatan Jenayah Berat
IPK Kuala Lumpur

Kekanda pun selalu pesan dekat aku jangan terima apa-apa pun dari orang yang tidak dikenali kerana perbuatan itu mungkin akan mengundang padah kepada diri sendiri. Beringatlah sebelum kena dan jangan lupa sampaikan kepada semua wanita yang anda sayangi.

Kenapa manusia menjadi semakin kejam?

Blog Pilihan Hari Ini
kenwooi.com

Entri Nuffnang Menjawab tentang Advertorial Campaign : "1k traffic? so hard to get that.. but if you know the Nuffnang people well, you can get the advertorial when less than 1k.. i know a few bloggers are like that.. =)" - Ken


27 comments:

KID LEARNS TO FLY™ said...

fuiyoooo..
xtau pulak kombinasi dua ni seakan akan kloroform bhahaha

MaryamJamilah said...

hohoho.. yoyo je abang polis yang punye mesej.. tapi betul gak eh. agak2 minum coke dengan makanan yang ade ajinomoto boleh jadi weng tak? Adekah itu alasan aku selalu mengantuk? :p

iemaZAIMAH said...

haih..sng ckp xyh la mnum minuman berkabornat..ngee~

Hapiz Rahman said...

nak jadikan diri sendiri eksperimen lah! apa2 pun, nice entri!

ken said...

yeah.. dangerous.. =/

ardinihumaira said...

bahaya, kan kie-yu.. dni ada pernah dengar yang coke tambah panadol boleh bawa maut. huhu bahaya betul coke ni. dah bertahun2 tak minum lepas peristiwa masa belajar dulu.. kawan keguguran lepas minum coke.. ngeri melihatnya.. huhu...


---> Hapiz Rahman : isyyy, kamu jangan berbuat begitu!


p/s : Kie-yu, dni bangun jam 1 pagi tadi, perah idea berblog di blog contest GA, pastu sekali line tenet weeengg.. menjawabla tunggu sampai 2.30 ni baru dapat komen di blog Kie-yu ^___^ luv, ya Kie-yu!

hans said...

kadang - kadang gadis - gadis nih yang saja biar diri mereka menjadi mangsa walaupun pelbagai mesej dan amaran diberikan untuk mengingatkan mereka.

p/s : Review Film : Mantra Filem Seram Paling Terbaik Keluaran Metrowealth?

Tengku Mann said...

uish...ada gak coke combine ngan ajinomoto...ingatkan ngan panadol je boleh...

Azman Roslan said...

begitu hebatnya pemikiran sang perogol, telah mencipta satu bahan yang boleh membuatkan para wanita dalam bahaya.. berhati-hati wahai wanita..

hentakbelipat said...

technology kills human..

mummynana said...

memang coca cola ni... ciptaan sape? tengok la balik sapa... kan... so watch out la.. merosak badan juge kalu mnum.. sah2 campuran2 begini dapat menyusahkan org... haishh.... nape coca cola tak nek rege ?? :P (masih tensen ngan kenaikan minyak, gas, gula (gula takpe xpkai sgt)....

sop said...

ingat kawan2 dulu, ubat batuk + coke = pening! masa ni zaman dorang layan ubat batuk. skrg ada lagi ker?

gadis mmg jgn ambil sbrg minuman dr org tidak dikenali. coke ke, mineral ker, apa ker..

izyanty collection said...

apa2 pun jangan terima makanan or minuman yang orang xkenal bagi, tambah2 lak yg telah dibuka siap2 kan.thank's for info. penadol kalau campur coke pun leh khayal gak.

Hamizah said...

beringat sblm kena..org kalau dah jahat pjg je akalnya..

Eciz said...

wahhh. aku nak try la nanti. bwak org tua2 kaya gila, aku bagi dia minum coke plus ajinomotovrom2. pastu dia pengsan, aku kebas duit2. kalo kojol, aku larikkkkkk. LALALALA

Fitrihadi.com said...

that's why girls kena ada lelaki yang boleh protect diorang. dan kena sentiasa berjaga-jaga

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

wuaaa.. takutnye~ mcm2 cara skrg dorg boleh guna.. hati2 lah kite..

A-Y-I-E said...

habislah wanita sekarang ini kalau mereka tak berhati-hati

Nia said...

ada yang selalu i dengar, panadol campur dengan coca cola pun ada. manusia kalau niat dah tak baik, macam-macam cara dia akan gunakan.

nursarah said...

haha, coca cola kalau dalam tin belum bukak masih selamat la kiranya kan???

Mr PenyuBiru said...

ajinomoto tu MSG lah kan. aku tengok org makan burger McD (MSG/ajinomoto) + minum coca cola, ok jer.hehe

enyheartsdiamond said...

sharing is carimg.. thx :)

e_ja said...

mcm2 lah skrg ni..kena lebih berhati2..tq 4 the info.

E.d.Y said...

coke + mentos pun bahayakan??

Rabia Sensei said...

Oh, ye ker? Thanks for the info =D

Anonymous said...

umno pnya pasal ni

Anonymous said...

Sebenarnya coke campur ajinomoto nie...bleh jadi racun rumput....tak caye try campur coke, ajinomoto dgn air...masuk dalam botol spray, goncangkan,....spraylah kat rumput di laman rumah anda...heheheh kojol lah rumput tersebut....apatah lagi kalau kene kat manusia sekiranya berlebihan?