Kay Classic Kopitiam - Aku dan makanan itu | Belog Ohsem

Jom selongkar

Sunday, May 9, 2010

Kay Classic Kopitiam - Aku dan makanan itu


Ada sesiapa pernah dengar mengenai program IMGLAD? Kalau pernah dengar bagus! Kalau tak tahu jemputlah gugel. Malas nak gugel picit sini atau sini dengan pantas. Senang cerita IMGLAD ni ala-ala GEMS jugak. Tak tahu-menahu juga? Klik sini pula.

Ekceli aku adalah salah seorang graduan dari program ini. Tengah syok godeh mukabuku, terpandang pula album dulu-dulu semasa menyertai program IMGLAD. Antara aktiviti yang paling melekat dalam memori, kena buat presentation di Kay Classic Kopitiam depan orang ramai yang tengah breakfast. Ouh, sangat mencabar!

Alhamdulilah presentation berjalan dengan lancar dan tiada kejadian tidak diingini berlaku. Hehe. Kay Classic Kopitiam adalah tempat makan yang mempunyai dekorasi hiasan dalaman yang sangat menarik. Harga makanan pun berpatutan. Gendang-gendut tali kecapi, kenyang perut boleh jalan-jalan di tepi pantai Danga Bay. Memang syok!

Tiba-tiba aku nampak gambar ini dalam album~

Lalu TING! aku teringatkan sesuatu..

Yeah, Contest Aku dan Makanan Itu yang ditepek di blog kesayangan cik Yana Kenja. Macam biasa, syarat-syaratnya:


Mesti jadi follower blog B A T U B U R P B L U R~
done!

Buat 1 entri khas untuk sertai
contest ini,
Kay Classic Kopitiam - Aku dan makanan itu
done!

copy paste banner rasmi,
Photobucket

done
!

Kemudian linkkan terus ke entri berkaitan.
[Contest Aku dan Makanan Itu]

done
!


Hantar HANYA 1 penyertan dan 1 keping gambar:
~ berseorangan
~ bersama makanan
done!

Tarikh tutup: 31 MEI 2010
Tarikh entri aku: 9 MEI 2010
done!

Semua sudah ok. So, wish me luck! ;)


Jom la join sekaki~ Bukan susah pun contest ni.


22 comments:

Yana KenJa said...

waaaaa...cam sedap jer mee tuhh.!!!

thnx join contest...=)

Kie-yu said...

Yana Kenja :
memang shedap! jum Kie-yu belanja mkn kt Kay Classic~

FatinSyahirah said...

nampak mee tu terus rasa lapar... grr

NHIDAYAT said...

hahaha, cik emo pun mmg nak masuk kontes nie, cuma belum berjaya godek2 gambar dgn makanan lg! heee

nice knowing u!

Kie-yu said...

FatinSyahirah :
jum mkn! baru hilang lapar~ hehe.

NHIDAYAT :
eh. ye ke? selamat join juga, gdlux eh~

nice knowing u 2!

KaiZeN SHiNoBi said...

tetiba aq rasa lapar di pagi hari... sape nak tanggungjawab tuh? hehhee

Kie-yu said...

KaiZeN SHiNoBi :
jum masak megi! hehe.

Azizul Luqman said...

wah...
makanan lagi...
hohoho... :P

aRe_ReEb said...

Kay Classic 2 mcm ala2 old town white coffiee ker

Kie-yu said...

Azizul Luqman :
jemput tengok yee~

aRe_ReEb :
lebih kurang jgk la. sama tp x serupa. hehe =)

Jard The Great said...

panggil 'kekanda' jugak ek? eheh.. sama ar

Kie-yu said...

Jard The Great :
hehe. nick dlm blog ni je. same eh? xperasan pulak.

cik bunbun said...

hohoooo.
gud lak kie-yu.
kekekekeke;P
dah menat kongsi awww>.<

Ily~PearJarl said...

IMGLAD jugak ke?
same here..
nyway gud luck for d contest :D

Kujie said...

kalau menang, belanje kak jie ye

Sylarius said...

Beb, apa menu paling best kat Kay Classic? Ingat nak try barang sepam dua la. hehe =p

Mr PenyuBiru said...

macam nak join,tapi kalu gambar orang yg sedang makan tu diblurkan bleh join ke? hihi

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ramai gak j0in neh.

gudluck :P

Kie-yu said...

cik bunbun :
macey cik bunbun ^__^

Ily~PearJarl :
woh. geng IMGLAD la.. btw tenx!

Kujie :
blanje kak jie karipap leh? hehe.

Kie-yu said...

Sylarius :
erk~ mee gorang sedap. hehe.

Mr PenyuBiru :
kalo itu mcm kena tnye tuan contest la incek penyu~

miss lolly a.k.a luvfareda :
yup. mmg ramai. ms. lolly xjoin skali ke?
tenx 4 da wish~

Fiza Notty said...

hahahha tengok mee bungkus telur mata terus lapa..

Kie-yu said...

Fiza Notty :
heee~ jum makan!