Kasih Ibu Membawa ke Syurga | Belog Ohsem

Jom selongkar

Friday, May 7, 2010

Kasih Ibu Membawa ke Syurga


Masih ingat lagi tak peristiwa Gempa Bumi di Wenchuan, China pada sekitar Mei 2008 yang lalu? Jika ingin maklumat lanjut, sila gugel mengenai sejarah ini.

Mungkin ada yang tak tahu dalam peristiwa pahit tersebut terselit satu kisah menarik dan aku ingin kongsikannya bersama semua pembaca. Sumber aku dapat dari Peti Yahoo! dan tak tahu siapa pemilik asal gambar-gambar ini. (Credit to the owner of the images)

Sempena Hari Ibu yang bakal tiba tak lama lagi, mari kita sama-sama renungkan pengajaran di sebalik kisah menyayat hati ini:

Klik untuk penggandaan saiz imej

Bayi comel yang bertuah

Photobucket
Gambar keluarga bayi tersebut

Inilah bukti betapa mulianya pengorbanan seorang ibu. Sayangilah ibu anda selagi hayat mereka masih ada. To those yang telah kehilangan ibu tersayang, berdoalah untuk mereka semoga rohnya aman di sana.

Aku sangat emosi membaca e-mail ini. Sayang mak! Sob..sob..


18 comments:

Shukor said...

mesej yg ringkas, tapi penuh dgn nilai kasih sayang. saya pn blum mampu nk bls jasa ibu saya smpai skrg T_T

shafiq said...

sedih seketika...


My latest entry : Aksi Kucing vs. Invisible Objects

Sir Marcello said...

saya juga teremosi lalu mencari detail ttg ini~

Kie-yu said...

Shukor :
sma la kita. jasa ibu sampai ke syurga T__T

shafiq :
sedih kan? hope kita sama2 dpt jalas basa ibu dgn sebaiknya.

Sir Marcello :
mari bergugel~

Othman Juliana said...

ada peluang-balas budi mak. for myself, i don't have the chance anymore. sbb tu rasa nak lempang je anak-anak yang derhaka nih!

Sir Marcello said...

dah dapat detail and prove by vids :)

Tfaaaaaa said...

sedihnye :'(

hanaKir@ said...

hmmm

Kie-yu said...

Sir Marcello :
wah! pantas. share la apa yg u dpt~

Tfaaaaaa :
same la kite..sedey!

hanaKir@ :
hmmm??

hafizrahman said...

huhu syg sgt kat mak=(

░♥si lampu neon♥░ said...

hapy mothers day to all beb ;)

Kie-yu said...

░♥si lampu neon♥░ :
yeah~ same goes to u ^__^

[*Miera^Coklet*] said...

nice post..
so t0uching la..
huhu

Frodo Baggins said...

weeeee ....
sadis n tragik
bapak dak tu mana?

kasih ibu ...

((sedih ..))


>>___<<


selamat hari ibu!

Mr PenyuBiru said...

pernah dpt emel ni dulu.mmg terharu sekali saat membacanya.

Kie-yu said...

Frodo Baggins :
bapak dia xcerita la pulaks. sorry yea~

Mr PenyuBiru :
SANGAT terharu incek penyu~~~

Nurul Farhana said...

sedih baca entri ni..
betapa sayangnye seorang ibu pd anak dia..
harap² baby ni tak lupa mak dia bila dia dah besar dan berjaya...

* sayang mak.. =[ *

acap de souza said...

uish...sgt sdih..