Ada orang nak culik tukang intip R4T | Belog Ohsem

Jom selongkar

Friday, May 14, 2010

Ada orang nak culik tukang intip R4T


Baru sahaja selesai sesi melawat cik 'Kotak Soal Jawab'. Ouh, profile formspring aku sangat tidak menarik. Belum terbuka hati nak make-up kan beliau. Tunggulah mood datang nanti, siaplah! Aku lebih teruja nak touch-up R4T kesayangan ini. Hee.

Sudah lama tak login akaun formspring, tak sangka ada yang sudi tinggalkan soalan rupanya. Terima kasih daun keladi ye~ Soalan yang ada tidaklah sampai beribu-ribu lemon pun. Hari ini aku hendak menjawab 1 soalan daripada Tuan Puteri Eryna kita ini. Klik jangan tak klik.

Kembali ke cerita asal, salah satu soalan yang tertepek di kotak soal jawab itu berbunyi: (eh, ada bunyi ke?)

Photobucket

Ekceli, banyak widget yang boleh diaplikasikan tapi aku nak kurangkan budget masa loading blog, jadi buat yang simple sahaja. Nampaknya, yang simple juga menjadi pilihan anda ye. Heee. Mari kita tengok cara-cara membuat Pengintip Blog yang berkelip-kelip:

1. Macam biasa, pergi ke DASHBOARD - LAYOUT - PAGE ELEMENTS

2. Kemudian, masukkan bawang merah, bawang putih tambah satu widget HTML. Letak tajuk yang anda rasa syok.

3. Seterusnya, sila copy+paste kod dalam kotak di bawah ke widget HTML yang anda buat tadi.


4. Akhir sekali, picit dengan senang hati: SAVE SETTING. Ini pun langkah penting tau. Kalau tak save mana nak menjadi.

Okeh, sudah selesai. Mahu tengok contoh? Sila jeling ke sidebar kanan anda di ruangan 'Pengintip Tegar'. Diharap entri ini telah pun menjawab persoalan blogger yang menanyakan soalan.

Ada soalan lain? R4T sedia membantu!


11 comments:

dak eina said...

meh nk jerit.!! :


thnx sbb share :)

princess_eryna said...

tq...tq.....

Huda said...

huhu..tengs for share

mantopp~ :)

Mr PenyuBiru said...

err..aku cuma baca blog ni jer bukan mengintip.hehe :D

Kie-yu said...

dak eina, princess_eryna, Huda :
sharing is caring ;)

Mr PenyuBiru :
ouh. tenx sbb jd pembaca setia~ heee.

LUKISAN PENA said...

tq....for sharing..
bergua sangat2..

mr.fadhli said...

10q 4 sharing this knowladge..=)

s h a f i q h a s h i m _____ said...

mcm mana nak buat coding dalam box tu??

Eciz said...

yeahh. da buat pun. lama dah. kikiki. btw, tenkiuu sharingg! ;D

nak tgk apa yg kamu sudi komennn = BLOG PALING MENYENGAT

Kie-yu said...

LUKISAN PENA, mr.fadhli, Eciz :
tenx sudi singgah bace entri & komen. sharing is caring ;)

s h a f i q h a s h i m _____ :
nanti Kie-yu buat entri khas utk tutorial ni k..

Si sue @ addha said...

nice blog...