Contest untuk Blogger Kreatif [Updated] | Belog Ohsem

Jom selongkar

Tuesday, April 20, 2010

Contest untuk Blogger Kreatif [Updated]


Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu. Satu lagi peribahasa untuk pengunjung Rumah 4 Tingkat. Aku bukan nak cerita pasal ayam, hang tuah atau yang sewaktu dengannya. Gambar ayam yang muncul adalah gimik semata-mata.


Ayam Kampung - JanTAN... Pictures, Images and Photos
Gambar hiasan - [baldifoto.com]

Sebagai seorang blogger yang berdedikasi, aku nak mewar-warkan satu peraduan a.k.a contest kepada sekalian alam. Rugi woh kalau tak join sebab hadiah memang terbaik! Selain daripada habuan yang memberangsangkan, boleh jugak la kita mengeratkan silaturrahim sesama blogger. Tu dia ucapan wakil rakyat Kampung Pinang Sebatang.

Nama contest diberi, Contest wat header untuk Kaizen. Sempoi kan? Sebelum terlupa, aku nak bagitau yang ini adalah contest 2 in 1. Ala-ala Kopi Segera cap Kapal Api. Betul-betul kaw! Selain daripada menilai kreativiti header, penganjur juga akan memilih pemenang untuk Referal Terbanyak. Jadi, buatlah promosi secara besar-besaran kalau nak sapu semua hadiah yang ada.

Contest ni dianjurkan oleh seorang blogger yang aku jumpa di kedai kopi Geng Blogger. Nama blog memang kelas: 'Kaizen Shinobi'. Mungkin beliau adalah seorang bekas tentera Jepun dulu. Aku agakla. Blog beliau sangat menarik hati dengan entri-entri yang berkualiti lagi bermutu tinggi. Tuan tanah pun mesra alam orangnya. Tak percaya? Mari klik sini.

Ha. Dah puas belek blog beliau mesti ada yang tertanya-tanya macam mana nak sertai contest ni. Jangan risau, biar aku ceritakan A sampai Z, Alif sampai Ya. Baiklah, ini kriteria-kriteria penting yang perlu ada untuk memastikan anda dipilih sebagai pemenang:

  1. Header hendaklah bertemakan hitam-putih-kelabu untuk me'matching'kan dengan template baru blog beliau.
  2. Buat 1 entri yang mana header itu hendaklah di linkkan ke [http://kai2en.blogspot.com] (link untuk entri contest lagi afdal)
  3. Akhir sekali, entri mestilah mengandungi ayat-ayat power berkaitan blog Kaizen Shinobi yang membuatkan Incek Kaizen singgah blog anda setiap kali sebelum masuk tidur. Eheh. Maksudnya singgah berkali-kali la. Janganla lurus bendul sangat.
Senangkan? Semudah 1, 2, 3. Untuk maklumat lanjut boleh klik kat sini dan sini. Ada up-date terbaru pasal hadiah untuk pemenang. Berbaloi-baloi.

Sekarang, tibalah masa aku nak persembahkan hasil kreativiti yang tak seberapa ini kepada juri yang bertauliah. Tadaah~

Header 1:

Header 2:

--> Klik mereka kalau nak tengok saiz sebenar (1000 x 360)

Kepada sesiapa yang rasa nak bagi pandangan bolehlah mengisi ruangan komen atau kotak soal jawab kat sebelah kanan ni. Jangan malu-malu, buat macam rumah sendiri.

Ada update baru la!

Updated ~ 28 Mei 2010 @ 12:07 p.m.

Tuan blog sudah menambah syarat kelayakan untuk contest ini. Pastikan semua peserta sudah alert ye. Klik sini untuk mengetahui alkisah sebenar.

Kepada incek Kaizen, aku sudah pun resize & touch up header di atas sinun, plus ada satu header baru untuk dinilai. Semoga berkenan di hati. heee.

Kepada 20 orang peserta yang menyertai contest ini wish you all the best okeh!


17 comments:

KaiZeN SHiNoBi said...

dah usha...

hehhe.. cun3...

hehe...

penyertaan diterima.. (o.O)y

Kie-yu said...

KaiZeN SHiNoBi :
ouh. mekasey. kembang semangkuk ni kena puji ^__^

Love Says it All~ said...

check out the latest dates for makeup classes!!!

APRIL

24TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150
25TH : PERSONAL/BASIC GROOMING CLASS RM150

MAY
8TH-9TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

15TH & 16TH : BRIDAL MAKEUP CLASS/KELAS ANDAMAN PENGANTIN RM500 (2DAYS)

**MAKEUP PROVIDED FOR ALL CLASSES.
**LUNCH PROVIDED
**CERTIFICATE OF ATTENDANCE WILL BE GIVEN
**LIMITED TO ONLY 6 PAX MAXIMUM FOR ALL CLASSES!!!
**BRING YOUR FRIENDS ALONG AND GET RM20 DISCOUNT FOR PERSONAL CLASS & RM50 DISCOUNT FOR BRIDAL CLASS!!!!!

PLACE: SHAH ALAM, SELANGOR

WEEKDAYS CLASS IS ALSO PROVIDED!!! (UPON CLIENT REQUEST, DO MAKE AN APPOINTMENT FIRST BEF0RE CONFIRMING)

HTTP://WWW.EYRARIZAL.COM
FB: EYRA RIZAL / eyrarizal@gmail.com
016-2128740 (SMS & CALL WILL DO)

Kie-yu said...

Love Says it All~ :
apekah?

Jard The Great said...

hmm tak pandai buat header.. hik hik hik

Kie-yu said...

Jard The Great :
ai pon sme tp belasah je jard. ehe.

Mr PenyuBiru said...

menarik gak kontest ni. tapi naper ade kaler merah kat header tu, kata bertemakan hitam-putih-kelabu. hehe..

Kie-yu said...

Mr PenyuBiru :
penambah perisa je. hehe. nsib bek xkena reject dgn incek kaizen ^_^

Nurul Harun said...

nurul pun minta tlg org.heheh..

p.s : tak pernah g jom heboh..

Kie-yu said...

Nurul Harun :
hehe. xpela. ade org nk tlg kn.

CiK QiQi said...

cantik jugak tu Kie-yu..
cik qiqi xreti nak buat header2 nie...hohoho

Kie-yu said...

CiK QiQi :
cantek ke? macey. hehe. ni pun cuba nasib je Cik QiQi.

KaiZeN SHiNoBi said...

wow2!! yang ke2 ada pegang bom... hehe nice2....

dah usha!! hehe...

dah resize kedua2 kan? terbaek la... hehe

Farah oh Farah said...

gua takpaham.
spe yg buat kontes?? lu ke kaizen?? gua igt lu yg buat. haha

hans said...

gudluck weih
aku bab2 design nih hancur
hahaha

KaiZeN SHiNoBi said...

aq yang wat der.... hehhehe

Kie-yu said...

KaiZeN SHiNoBi :
yups..dua-dua dah resize ikut spec. hehe.

hans :
tenx bro!

Farah oh Farah :
mmg Kaizen yg buat lorh. Cube nasib nk jdk referal terbanyak. hehe.