Buffered Earning AMP Hitz.FM Malu-malu Kucing | Belog Ohsem

Jom selongkar

Thursday, November 11, 2010

Buffered Earning AMP Hitz.FM Malu-malu Kucing


Ehem. Ehem. First time cerita pasal buffered earning yang aku terima dalam R4T nih. Hari ini dalam sejarah woh! Bukan apa, ada seorang blogger senior kita buat entri yang menegur sikap segelintir blogger yang suka show off setiap kali dapat buffered earning.


Pada aku its ok, apa salahnya nak kongsikan kegembiraan dengan kawan-kawan kan? Mungkin juga boleh jadi pendorong kepada blogger baru untuk lebih semangat dalam blogging. Haaa. Kan dah nak mula berceramah! Apa-apa pun setiap orang ada pendapat sendiri.

Ini buffered terbaru aku selepas cash out kali kedua hujung bulan lepas. Alhamdulilah. Yang peliknya dia akan keluar tengah malam buta karang. Siang-siang gini si Nokia yang muncul berjoget-joget. Kenapa agaknya eh? Memang dah schedule nak keluar malam gamaknya.

Ekceli aku dah kelik iklan ni untuk mengetahui apa yang hitz.fm nak promosikan. Ouh! Mereka dah melebarkan sayap ke seberang laut, Sabah Sarawak. Bukan hitz.fm je rasanya tapi seluruh stesen radio di bawah AMP pun sama. Sebabnya aku pernah nampak iklan era.fm dan my.fm pada kebanyakan belog. Kalau uols nak tahu lebih lanjut bolehlah kelik iklan ni bila nampak dia muncul yek.

Nak dengar hitz.fm boleh cekidout frekuensi radio untuk kawasan masing-masing:


Today's hit music online and on-air 24 hours a day featuring artists from all over the world. Sumber: www.hitz.fm

Dulu aku tidur memang kena on radio sebab dah biasa tidur dalam keadaan bising. Sekarang senyap sunyi pun lelap aje, dah insaf takmoh membazir elektrik. Hee.

Dengar radio sambil buat kerja baru syiok!





9 comments:

Weeda said...

kie-yu..

weeda penah baca kat website niffnang ke kat mana ntah lupa dah..

setiap iklan tu ada target dalam sehari dia nak berapa pengunjung atau berapa org klik..bila dah sampai target tu so iklan tak keluar dah untuk hari tu..pastu dia akan keluar balik kul 12 malam sebab time tu adalah permulaan hari baru..

nanti kalau weeda jumpa balik apa yg weeda baca tu weeda bagi link ye..

Kie-yu said...

@weeda

tq larlink! :)

Azman Roslan said...

bagi la satu BE tu.. heheh

PutRee SeJiNjaNg said...

kieyu, tilla setuju dgn pa yg kieyu bagitau tu..bkn nak show off tapi nak share happy pada kwn2...betul tu...hheheh..=)

gnesop.com said...

stuju juga.. apa salah nyer tunjuk..
pembakar semangat tuh..
buat penilaian secara positif.. :)

aliesha kirana said...

bagi AK, xpe je nak tunjuk BE kite, hehehe... bkn nak riak. just nak kongsi kegembiraan. walopun xde la naik sgt pun BE AK.. hahaha...

nurezzat said...

sedih ezzat tau..
BE ezzat tak penah naek2...
huuhuhuhu..

ardinihumaira said...

samala...
iklan dni yang tu kua tengah malam je. sadis tol.. sobss

gnesop.com said...

kat blog sop pun malu2 juga..
kos sket kot.. (paparan x byk) so, sehari had beberapa jer.. then cepat abis.. :)